За тежката ситуация с разпространението на коронавирус в Естония са

...
За тежката ситуация с разпространението на коронавирус в Естония са
Коментари Харесай

Естонският президент: Правителството и гражданите са виновни за пандемията

За тежката обстановка с разпространяването на ковид в Естония са отговорни държавното управление и популацията на страната . Това мнение изрази в петък президентът Алар Карис, представен от ERR News.

" Правителството трябваше да свърши доста по-добра работа - изключително в връзката, където има пропуски, сподели той на взаимна конференция с латвийския си сътрудник Егилс Левитс в университета в Тарту. Но ние би трябвало да се вгледаме и в себе си: по какъв начин съблюдаваме разпоредбите и рестриктивните мерки, добави той. Така, както държавното управление, по този начин и самите хора и тяхното държание са отговорни. "

Заболеваемостта от ковид през последните 14 дни в страната е 1808 случая на 100 хиляди души. В момента в естонските лечебни заведения има 600 пациенти с ковид, от които 439 са в тежко положение.
 Естония забрани на неимунизираните да посещават публични места
Естония забрани на неимунизираните да посещават публични места

Неваксинирани, даже и с негативен тест, към този момент нямат право да посещават избрани места

Припомняме, че в края на октомври, управляващите в Естония не разрешиха на неимунизираните да посещават публични места. Дори и да имат негативен тест за COVID-19, те към този момент нямат право да посещават редица публични места, в това число спортни клубове, заведения за публично хранене, театри, кина, спа центрове и други

Изискванията за носене на маска също се стегнаха.

Ваксинирано против ковид в Естония е повече от 58% от популацията на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР