За тъжна история с щастлив край научи Varna24.bg. Майка на

...
За тъжна история с щастлив край научи Varna24.bg. Майка на
Коментари Харесай

Майка от Варна изостави детето си заради нова изгора

За тъжна история с благополучен край научи Varna24.bg . Майка на 3-годишно момиченце от Варна завела рожбата си в отдел " Закрила на детето “ и декларирала, че няма опция да се грижи за нея и желае да я изостави.  

Младата жена била безапелационна, че е сама и не е по силите си да отглежда детето, защото родителите й били в чужбина и не и помагали с нищо. Подписала декларация за отвод от наставнически права и обърнала тил на детето.

Момиченцето било настанено по неотложност в приемно семейство. Служители на дирекция " Социално подкрепяне “ обаче се заели да разнищват случая и открили, че майката в действителност има нов сътрудник, който не желаел да се грижи за дребната и това довело до решението за изоставянето й.

В същото време почнали да търсят адрес на околните, с цел да ги осведомят за обстановката и потърсят родственици, които да се погрижат за дребната. Стигнали до задънена улица.

В същото време в махалата, където живеела ромката, изоставила детето си, се разнесъл слух за позорната постъпка на майката и нещастната орис на момиченцето. Съседи и познати се свързали с бабата и дядото на детето, които от години работели в чужбина.

Хората се завърнали неотложно и се явили в дирекцията, с цел да заявят, че ще поемат грижите за внучката си. След като оформили всички документи, детето било осиновено от своите баба и дядо и се сбогувало с приемните си родители, които съумели да се погрижат за него за към месец.

" Това е един от дребното случаи при нас, в които имаме щастлива развръзка и нещата се подреждат по най-хубавият метод за детето ", показа Анна Конукова, началник на отдел " Закрила на детето “ към Дирекция " Социално подкрепяне “ – Варна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР