За т.нар. война по пътищата като че ли в момента

...
За т.нар. война по пътищата като че ли в момента
Коментари Харесай

Психолог за агресията на пътя: Липсата на санкции дава свободата да получим възмездие

За така наречен война по пътищата сякаш сега сме безсилни да създадем каквото и да било в по-позитивна тенденция, каквато всеки от нас чака.

Това мнение изрази пред БНР Десислава Георгиева, експерт по оказване на незабавна психическа помощ при сериозни събития, член на секцията по спешна намеса на Дружеството на психолозите в България.

" Ние сме срещу разпоредбите. Считаме, че разпоредбите са нещо, което ни пречи и желаеме на секундата да разгадаем по нашия метод обстановката, по този начин както ние го разбираме. "

" Случилото се не би трябвало да се трансформира в част от живота ни, в норма. Ние сме очевидци всекидневно на сериозни събития ", разяснява психологът в предаването " Преди всички " след трагичния случай с умрелия след сборичкване на пътя таксиметров водач.

Според Георгиева в случай че попаднем в сходна обстановка и се надигнем против гнева на някого на пътя, би трябвало да се опитаме да не бъдем въвлечени в миг на афект, макар ориентираната против нас експанзия.

" Ако успеем да се овладеем и да не се въвличаме в ескалирането на спора, сигурно ще е по-добрият излаз. Това е една от тактиките. Другото е да потърсим отбрана от органите, които са призвани да ни пазят. "

Агресията, която ни съпътства всекидневно, е отражение на съществени обществени процеси, безапелационна е Десислава Георгиева.

По думите ѝ сме изгубили чувството за благоденствие – съгласно проучване показателят на благоденствие за популацията на Европа като цяло е понижен с 50%.

" Ние живеем по-лошо през днешния ден, в сравнение с е било през вчерашния ден. Това също ни прави безсилни и ни кара да бъдем доста раними от най-дребни мотиви, които са способни да ни изкарат отвън релси. "

" Хората чакат, когато си нарушил разпоредбите, да има глоба. А когато това не се случи, се оказва, че в действителност разпоредбите могат умерено да бъдат нарушавани и всеки от нас да получава съответното отмъщение на момента, когато това не е институционално допустимо. Това накриво мислене дава свободата на хората на момента да позволяват споровете ", посочи психологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР