За суеверните хора днешният ден е истински кошмар. Не стига,

...
За суеверните хора днешният ден е истински кошмар. Не стига,
Коментари Харесай

Медена Луна изгрява навръх петък 13-и

За суеверните хора днешният ден е същински призрачен сън. Не стига, че е петък 13-и, само че и три мощни слънчеви изригвания пълзят към земната повърхнина и се чака да объркат връзките. Оказа се, че това не е единствената пакост. Днес ще може да бъде следено и злокобно пълнолуние, което в допълнение ще подлуди фаталистите.

Луната ще влезе в цялостната си фаза по обяд, само че ще може да бъде следена в цялостния си искра рано по здрач, оповестява "Нешънъл джеографик ". Тя ще бъде в най-ниската точка от орбитата си и ще наподобява по-близка и ярка в сравнение с при всяко друго пълнолуние тази година.

Характерният кехлибарен цвят се получава при разсейването на светлинните талази с по-голяма дължина поради прахуляк и замърсяването в нашата атмосфера.

Най-зрелищната част от така наречен медена луна ще настъпи часове преди среднощ поради илюзията, че Луната ще наподобява по-голяма, когато е до хоризонта, в сравнение с когато е високо в небето. Изследователите не са единомислещи каква е повода за тази оптическа заблуда, само че подозират, че има връзка с човешкия мозък, който се пробва да дефинира близостта на Луната по близки обекти като планински върхове, дървета и къщи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР