За строителството на тунел Железница върви процедура, като има и

...
За строителството на тунел Железница върви процедура, като има и
Коментари Харесай

В МРРБ не очакват забавяне на строежа на тунел Железница

За строителството на тунел " Железница " върви процедура , като има и обжалване в Комисия за защита на конкуренцията. Това съобщи министър Петя Аврамова.

След отхвърлиха на " Джи Пи Груп " да подпише контракта за осъществяване , продължава процедурата по желание на реализатор.

Не чакам да има закъснение при строителството на тунел " Железница " , уточни Аврамова.

 Борисов отрязал
Борисов отрязал " Джи Пи Груп " за пътни планове с еврофинансиране

АПИ ревизира работата на компанията досега

Припомняме, в петък от изявление на премиера Борисов излиза наяве, че е разпоредил АПИ да стартира инспекция на всички планове на " Джи Пи Груп ", в това число и отстраняването й от планове с европейско или държавно финансиране. малко по-късно в своя позиция от компанията оповестиха отдръпването си от плана за градеж на тунела, кто обаче предизвестиха за съществени последици от това. Няколко дни по-рано стана ясно, че милиони на " Джи Пи Груп " са блокирани по следствие , стартирано по сигнал на вицепремиера Томислав Дончев.

Текат законови периоди и тя счита, че в границите на тези периоди ще има избор на реализатор, тъй че да се започва значимия план.

АПИ доста деликатно преглежда програмата за 2019 година, стана ясно още от думите й: " Съобразяваме се с всички обитаеми места, където има проблеми. "

Министърът осведоми, че към този момент има направен отчет по проучване на републиканската пътна мрежа, като 25% от пътищата в страната имат проблеми.

Заради незадоволителните средства ще се наложи приоритизиране на пътните прави в най-тежко положение.

" Ще се съобразим с финансовите рамки ", изясни Аврамова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР