За страни като България и Гърция изпълнението на споразумението между

...
За страни като България и Гърция изпълнението на споразумението между
Коментари Харесай

Емил Радев: Отношенията между ЕС и Турция бяха в мъртва точка 


За страни като България и Гърция осъществяването на съглашението сред Европейски Съюз и Турция е въпрос на национална сигурност. След подписването на документа незаконните влизания на мигранти през външните граници на Общността са намалели с 97%. Това разяснява евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев на среща с жители във варненския регион „ Младост ”.
„ Преди срещата, която направи Варна известна в целия свят като място за политически разговор на най-високо равнище, връзките сред Европейски Съюз и Турция бяха стигнали до мъртва точка. В южната ни съседка има над 3 млн. бежанци, а уговорките на Европейски Съюз за превеждането на 3 милиарда евро на два транша са значими за изхранването, обществените услуги и образованието на всички тези хора ”, посочи Емил Радев и акцентира изключителната роля на премиера Бойко Борисов за подновяването на договарянията с Турция.
„ Оценката на европейските ни сътрудници е, че имаме чудесно готови екипи, по тази причина се надявам, че в преговорните процеси до края на юни ще успеем да затворим значими законодателни отчети ”, уточни евродепутатът във връзка българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той бе безапелационен, че предстоят решителни стъпки и по различен огромен приоритет на председателството ни – Западните Балкани. „ Търсят се взаимни отстъпки за провеждането на срещата за Западните Балкани ”, осведоми Радев, визирайки несъгласието на Испания с присъединяване на Косово. „ Не би трябвало да позволяваме напрежение в нашия район, който е разтърсван от доста войни. Страните от Западните Балкани би трябвало да вървят по пътя на Европейски Съюз и НАТО, тъй като европейското им бъдеще подсигурява сигурност, укрепване на икономическите връзки, създаване на транспортни коридори ”, подчертава българският евродепутат. По думите му в страни от този регион има опити за пробутване на ислямистка агитация. „ Не бива да разрешаваме радикализация на Балканите ”, безапелационен бе Емил Радев.
Във фокуса на диалога бе и инициираната от него и сътрудника му в Екологичен потенциал Андрей Новаков нова европейска стратегия за унищожаване на двойните стандарти в храните. „ Целта е да се вкарат минимални стандарти за качеството на храните и напитките в Европейски Съюз, тъй като то е друго в страните от Западна и Източна Европа. Фрапиращи разлики има даже в детските храни, което може и да не е нелегално, само че е аморално ”, уверен е Радев. Според него националните органи трудо биха могли да потвърдят двойния стандарт, по тази причина двамата с Андрей Новаков оферират проучвателен център на Европейската комисията да създаде методология за общ метод на тестване за питателните артикули. „ Различия има и във връзка с цените. Освен за храните и напитките, въвеждането на най-малък стандарт за качество е належащо и за други артикули като перилните препарати, козметиката и даже колите. Така ще защитим потребителите от нелоялните практики ”, счита евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.
На срещата, която се организира по самодейност на районната организация на Политическа партия ГЕРБ – Младост, бяха дискутирани редица тематики от националната и европейската политика. Обсъдени бяха въпроси, свързани с Брекзит и резултата му върху бюджета на Европейски Съюз, ролята на кохезионните фондове, въвеждането на еврото у нас, работата на зоополицията, правната отбрана на децата, както и опцията за анулация на лятното часово време.
Сред присъстващите бяха кметът на регион „ Младост ” Христо Христов и общинските съветници от групата на ГЕРБ във варненския локален парламент Калина Пеева и Станислав Иванов, ръководител на комисията по финанси и бюджет към Общински съвет.
От името на всички членове на ГЕРБ-Младост Иванов подари на Емил Радев трибагреник, ръчно направен от дамите в организация, както и фотоси от взаимни начинания. Евродепутатът одобри жеста с признателност и даде обещание да окачи знамето в кабинета си в Екологичен потенциал в Брюксел.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР