За стачка в Либхер, един от най-големите заводи съвсем близо

...
За стачка в Либхер, един от най-големите заводи съвсем близо
Коментари Харесай

Либхер за стачката на своите работници: Изненадани сме! Даваме заплата над средната за област Пловдив

За стачка в " Либхер ", един от най-големите фабрики напълно покрай Пловдив научи  Plovdiv24.bg . Представяме ви и формалната позиция на немския тръст: 

Заводът за хладилници на концерна " Либхер " в България е пуснат в употреба преди 21 години.

За този интервал компанията ни си е основала име като един от най-хубавите и сигурни работодатели освен в област Пловдив, а и в цяла България.

За тези 21 години не е имало нито един месец, в който да е било забавено изплащането на заплатите нито с един ден.

Всяка година равнищата на заплащане се преразглеждат и надлежно се напасват в сходство с равнището на инфлация и на работното натоварване. В множеството случаи растежът на заплатите доста е изпреварвал равнището на инфлация и постоянно е над междинния за района. А огромния брой обществени придобивки като понижена храна, програмата за опазване здравето на сътрудниците, спомагателната здравна осигуровка за целия състав и други, не може да бъде в резюме изброен.

Тази година доста преди рецесията, обвързвана с войната в Украйна, беше взето решение заплатите да се покачат с 6% % за целия състав на компанията, както и сумата за ваучери да се усили като първа стъпка с 60 лв. и да стане от сегашните 80 на 140 лв.. Което за една междинна чиста заплата в производството значи едно общо нарастване от 10-11%.

Във връзка с настоящата икономическа обстановка в страната ще се обмисли и едно по-скорошно нарастване на сумата за ваучери до оптимално допустимия размер от 200 лв.. Всичко това се прави в миг на невиждано повишение на цените на всички материали и първични материали за производството, както и на всички логистични разноски с над 70 %.

Имайки поради всичко това, тази очевидно външна офанзива против един одобрен и реномиран задграничен вложител може единствено да буди неразбиране, както у локалното управление на завода, по този начин и у управлението на целия тръст, както и да се отрази на решението на други вложители за възможни бъдещи капиталови планове в България.

12.04.2022 година, Радиново

Христо Георгиев

Управител финанси и администрация

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР