За стабилно правителство може да се говори само, ако първите

...
За стабилно правителство може да се говори само, ако първите
Коментари Харесай

Проф. Константинов: За стабилно правителство може да се говори само ако първите двама направят коалиция

За устойчиво държавно управление може да се приказва единствено, в случай че първите двама създадат коалиция. Това сподели в Аудиокаста на " Фокус " " Това е България "  проф. Михаил Константинов, дълготраен заместник-председател на ЦИК. " Тази коалиция ще има 133 депутати, което е безусловно задоволително и няма да се интересува от другите 4 партии. Но това е обвързвано с големи проблеми и за двете страни. И повече за ПП-ДБ, тъй като те влязоха в изборите с доста червени линии. Видя се, че те губят с пет мандата, толкоз са по-назад от ГЕРБ ", сподели Константинов.

" Ако съпоставим тези резултати, с тези от предишния парламент, ще се види, че в него ГЕРБ имаше 67 мандата, а в този момент има 69. А двете партии Политическа партия и Демократична България имаха общо 73 мандата, а в този момент имат 69. Тоест, до момента в който ГЕРБ печели два мандата, те губят 9 ", добави проф. Константинов.

По думите му, ГЕРБ са монолитна партия и към този момент Борисов държи цялостен надзор, те нямат вътрешни проблеми. Докато обединението Политическа партия и Директива за птиците е в доста тежко състояние. " Един някогашен техен министър прикани някои хора да си вървят. Това не прави обединението в добра кондиция, която да води постоянни договаряния, тъй като е пред разпад. Някои техни членове може да търсят контакти с ГЕРБ, може като цяло Демократична България да напусне обединението, а може и депутатите поединично да напущат. Ще се получи ядро към ГЕРБ с депутати много правилни, тъй като те няма да имат шансове повече да влязат в Народното събрание за идващите избори ", разясни проф. Константинов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР