За срок до 72 часа Районната прокуратура в Кубрат задържа

...
За срок до 72 часа Районната прокуратура в Кубрат задържа
Коментари Харесай

В Кубрат задържаха петима работници от нелегална фабрика за тютюн

За период до 72 часа Районната прокуратура в Кубрат задържа петима лица, служащи в незаконна фабрика за произвеждане и разпространяване на тютюн без бандерол. В ареста са 30-годишният Емин Ф., 38-годишният Аюп Х., 36-годишната Джемиле П., 33-годишният Юсеин Х. и 19-годишният Зекерие М.

Те са привлечени като обвинени за продажба и държане на акцизни артикули без бандерол, като наказването за закононарушението по член 234 от Наказателен кодекс е от 2 до 8 години отнемане от независимост, защото е осъществено от две и повече лица, сговорили се авансово, и предметът на конфискуваните акцизни артикули  е в огромни размери – към 420 кг нарязан тютюн и към 1 звук и 5 кг подготвен тютюн.
До разкриването на незаконната фабрика за тютюн без бандерол чиновниците от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “  под управлението на Районна прокуратура в Кубрат и със съдействието на районно управление (на МВР) доближават, откакто на 29 ноември в село Каменово е спрян за инспекция лек автомобил „ Форд Галакси “, ръководен от  30-годишния Емин Ф. В автомобила му са  открити 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. 
Последвало претършуване на къщата му, която била благосъстоятелност на брачната половинка му.  Там в миг на обработка на тютюна са арестувани останалите четирима служащи, които са от Южна България. 
В икономически постройки са открити складирани общо към 420 кг нарязан тютюн, подготвен за реализация,  и 1 звук и близо 5 кг балирани тютюневи листа. В партерен етаж на къщата са открити 4 железни вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за тънко нарязване и други елинструменти, предопределени за обработка на тютюнева продукция. 
Къщата е била с  видеонаблюдение, шумоизолирана и с вентилационна система. Работниците в частната тютюнева фабрика са живеели в пространствата, където имало трапезария и основани всички условия да не напущат работното си място. 
Районната прокуратура в Кубрат внася искане за установяване мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на петимата обвинени.  По калкулации на митницата цената на незаконния тютюн възлиза на близо 60 000 лв..
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР