За средния българин Европа е нещо далечно, защото хората не

...
За средния българин Европа е нещо далечно, защото хората не
Коментари Харесай

Издигнаха кандидатурата на проф.Иво Христов за евродепутат

„ За междинния българин Европа е нещо далечно, тъй като хората не виждат директна връзка сред актуалното си съществуване и далечния Брюксел ”, уточни проф. Иво Христов пред делегатите на отчетната конференция на Българска социалистическа партия в пловдивския регион „ Западен ”.

Той бе посетител на форума, като номиниран от структурата за евродепутат.   Проф. Христов благодари за номинацията и даде обещание да бъде същият, тъй като му е късно да се трансформира и не вижда аргументи да го направи.

Той проучва и обстановката в подтекста на това за какво европейските избори са значими. Това оповестиха от пресцентъра на БСП-Пловдив.

„ Европейските работи станаха български работи, заради следните тъжни аргументи.

Първата е, че сред 2 млн. и 2.5 млн. българи живеят в чужбина. Те превеждат 5 млд.лева годишно в България и са най-големият „ задграничен “ вложител. Изпращат по 150-200 евро, с цел да могат техните татковци и майки, баби и дядовци да оцеляват. Дотам са ни докарали ….. ”.

Той бе безапелационен, че България взе участие в Европейския съюз по безусловно погрешен метод. По думите му ние сме се трансформирали в донори на Европа, тъй като парите, които получаваме от Европейски Съюз не отиват за мъдро българско развиване.

Те отиват за бетон, за асфалт и несъмнено, се крадат.

„ Три неща ще се случат на тези евроизбори ”, предвижда геополитическият анализатор.

„ Първо, досегашната евродесница ще се стесни много.

Второ, европейската левица я чака тежко тестване, тъй като престана да съставлява действителните ползи на левите хора.

Трето, в Европарламента ще влязат хора, които започнаха да мислят и за националния си интерес, само че продажните медии ги назовават популисти и националисти ”, изясни той.

Според него от това разположение на силите в Европа може да се случат единствено две неща: или Европейският съюз ще почине скоропостижно, или ще премине в друго качество.

В тези две хипотези за България също има два разновидността, стана ясно от думите му.

Първият е досегашният модел на две скорости, при който България става външна страна на периферията със затихващи функционалности.

Вторият е по-благоприятният, в случай че е основан на достоверни полезности и национални идентичности.

Проф. Христов посочи, че за него „ да си добър европеец значи първо да си добър българин ”.

„ Ние не сме в Европа, с цел да обслужим Европа, а с цел да обслужим България и българския народен интерес ”, уточни той. За него актуалният модел на евроинтеграция е надълбоко циничен. Ако така наречен „ Европа “ стартира да регистрира и пази българския народен интерес, тогава е напълно друго ”, приключи проф. Христов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР