За спиране на износа на ток не може да се

...
За спиране на износа на ток не може да се
Коментари Харесай

Енергийният министър: Ако спрем износа на ток ще има сериозни последствия

За прекъсване на износа на ток не може да се приказва, тъй като сме част от  европейската общественост. Това може да стане, в случай че се откажем от Европейски Съюз, само че няма да имаме всички изгоди, които в този момент имаме от европейския пазар. Това изясни министърът на енергетиката Александър Николов.

По думите му в случай че се спре износа на ток цената ще падне. " Но това ще докара до съществени последици за България. Глобата е едно на ръка. Добре е, че сега съумяваме да балансираме с енергийното си произвеждане ", съобщи той.
Енергийният министър: Ръководството на " Булгаргаз " е освободено след резултатите от инспекцията
Решението за освобождение на управлението на " Булгаргаз " е взето от сътрудниците след инспекцията, която започва преди няколко седмици от...
Прочети повече
" Румъния и Гърция са основни сътрудници и е хубаво да имаме положителни връзки. Ако ние спрем износа в този момент, ще пострадат те. И когато ни е се нуждаеме, можем да чакаме безусловно същата реакция от тях ”, посочи Николов.

Попитан има ли друга страна в която да има режим на уличното осветяване, той съобщи, че няма такива данни и не може да отговори.

" Енергийната рецесия не е единствено в България, а в цяла Европа ", съобщи енергийният министър и добави, че с мощностите, с които разполагаме, балансираме целия район.

На въпрос за за какво бе заменено управлението на " Булгаргаз ", той отговори: " Това е разследване на данни от инспекции, които са осъществени. Цената на природния газ за януари месец е функционалност на решения на управлението на " Булгаргаз ". Можеше покачването да е с 5%, а не с 30%. Вместо да се пази общественияt интерес, се пази търговскияt интерес. Чий е този интерес - ще се открива отсега нататък. Твърдя, че управлението на " Булгаргаз " не са работили в полза на обществото ".
Александър Николов: Има риск за газовите доставки
Има риск за газовите доставки за България и ние не можем да си заравяме главата в пясъка, само че какво ще се случи не е под наш надзор. То...
Прочети повече
По думите му хранилището в Чирен не е цялостно и не е следено както би трябвало. " Ако през днешния ден Русия ни спре природния газ, то в Чирен има ресурси за цялостен месец. Няма да се компенсира напълно неналичието на природен газ, само че имаме удостоверение на сътрудниците ни от Азербайджан, че ще има доставки ", сподели той.

Още: Освободеният началник на " Булгаргаз " твърди, че уволнението му е нелегално

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР