За сметка на това липсват цели сектори Изграждане на нов

...
За сметка на това липсват цели сектори Изграждане на нов
Коментари Харесай

Пак предозираха: Програмата на ПП предвижда затвор в Банкя

За сметка на това липсват цели браншове
„ Изграждане на нов затвор на територията на град Банкя по европейски стандарти “. Това, безусловно съществено, е записано в политическата стратегия на „ Продължаваме промяната “. Идеята е част от графата „ По-бързо и дейно правораздаване, навременна правдивост за жителите “.

Затворът в Банкя е екзотична и първокласна концепция, а в плана на Политическа партия липсва аргументация за какво е определено точно това обитаемо място край София. Препратката по всяка възможност би трябвало да е, че това е родното място на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който Кирил Петков и Асен Василев желаят да вкарват в пандиза, само че на този стадий без триумф.

Това настрани обаче, в последните десетилетия поради близостта си до столицата и хубавото си местонахождение в полите на Витоша, Банкя се трансформира в една от лъскавите местоположения в границите на Столична община.

 
 Програмата
Терените в региона са извънредно скъпи, а високото строителство е неразрешено съгласно градоустройствения устав. Не е ясно и дали някой е питал локалната общественост какво счита по въпроса за настаняване на стотици пандизчии в града им.

В момента в ход е различен план за създаване на затвор край дупнишкото село Самораново. Бъдещият комплекс би трябвало обгръща към 20 дка повърхност на бивше военно отделение и се чака да коства към 35 млн. лева общо.

В гр. Банкя имоти с сходни параметри липсват, по тази причина е мъчно да се направи оценка какъв брой ще коства даже и единствено парцела за затвор вътре в града, какъвто желаят „ смяната “. На пазара са налични свободни имоти наоколо до Банкя. В имотните уеб сайтове намираме да вземем за пример 20 декара имот, който е сред Банкя и Клисура. Цената му е 3 млн. лева, само че категорично е посочено, че допустимото РЗП в тези 20 декара е единствено 4 и е уместно за изграждане на къщи и вили. Парцел от 30 декара за същите пари е с виза за аквапарк, медицински център и ваканционно населено място.

В непосредствена непосредственост до града има имот от 5 декара за 1,7 млн. лева Ако бъде платен за затвор обаче, не е ясно по какъв начин ще се одобри това от намиращите се в „ непосредственост до имота първокласни хотели, заведения за хранене, минерални извори, минерален комплекс “, с които се хвали обявата. Парцел от 4 декара за 2,1 млн. лева ще желае от бъдещия затвор най-малко 60% озеленяване.

Иначе диплянката на Политическа партия с плана им е 77 страници. Първата точка в него се споделя: „ По-социална България “. За нея обаче ще би трябвало да се борят и с формалните социалисти – някогашният съдружен сътрудник Българска социалистическа партия. В програмата липсват в детайли написани сфери като превоз, европейски стратегии, земеделие и туризъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР