За служебния премиер пък Промяната са удавници, хванали се за

...
За служебния премиер пък Промяната са удавници, хванали се за
Коментари Харесай

Асен Василев обидено към Донев: Не ме карайте да коментирам полета на гълъба

За служебния министър председател пък " Промяната " са удавници, хванали се за сламка
Не ме карайте да разясня полета на гълъба. С тези думи Асен Василев реагира на въпрос, обвързван с обвинявания от служебния министър председател Гълъб Донев, че " Продължаваме промяната " организират пиарски акции по тематата " Шенген ". " Говорим за границата от май месец, не приказваме от два дни ", настоя той.

По-рано през днешния ден на председателски съвет бе решено по искане на Политическа партия служебният министър председател да бъде изслушан от депутатите. Това обаче не може да стане на следващия ден, когато стартира Съветът на Европейски Съюз, на който България ще бъде отрязана от участието, а в петък, защото Донев имал задължения отвън страната.

В началото на държавното съвещание тази заран Гълъб Донев освен упрекна депутатите в пиарски акции по тематиката, а и добави, че това е като улавяне на удавник за сламка. Ние от служебното държавно управление сме си свършили работата, свършете и вие своята, прикани той Народното събрание, припомняйки за следващ път, че не са почнати законите, нужни за проекта за възобновяване. 

" Шенген е доста значима тематика за българското общество. Знаем, че министър председателят е индивидът, който би трябвало да съставлява страната в Европейски Съюз и да води всички диалози. Бихме желали да чуем какво са му споделили и каква е пречката да не бъдем признати в Шенген ", стимулира Асен Василев настояването за незабавно чуване на служебния министър председател.

" Още през май направихме всичко допустимо " Капитан Андреево " да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет, вместо да продължи тези старания освен, че ги дремя, а ги върна назад - ен си внесоха таксата за делото и ще изгубят делото против лабораторията ", съобщи някогашният вицепремиер.

Той се ядоса, че още в първия ден на този парламент са внесли антикорупционния закон, а той се гледа едвам в този момент. И то откакто стана ясно, че ни стопират за Шенген. " Всичко, което трябваше да е свършено, бе свършено през май. Вместо напъните ни да бъдат продължени, да си свършим техническата работа и да нямат мотив, с който да ни откажат, действаме като след дъжд качулка ", сподели още той.

Политическа партия още не са получили покана от ГЕРБ за диалози по сформиране на кабинет. Василев посъветва проф. Габровски " да се концентрира върху партиите, които биха обезпечили поддръжка за възможен кабинет, който да оглави. След това ще обсъдим 16-те политики, които да подкрепим "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР