За случай на вирусен менингит съобщават от Регионалната здравна инспекция

...
За случай на вирусен менингит съобщават от Регионалната здравна инспекция
Коментари Харесай

Внимание! Засякоха случай на вирусен менингит във Враца, ето какви още болести върлуват

За случай на вирусен менингит оповестяват от Регионалната здравна ревизия във Враца. 
Това е най-често срещаната форма на менингит. В огромна част от случаите, клиничното протичане е по-леко спрямо бактериалния менингит и подобрението може да настъпи от единствено себе си, в рамките най-често на 7 до 10 дни, без да се постанова характерна терапия. По-рядко, когато е налице засягане и на паренхима на основния или гръбначния мозък, болестта протича по-тежко. Бебетата под 1 месец, както и хората с отслабена имунна система, оформят най-важната рискова група и при тях са вероятни затруднения. 
Сред признаците на заболяването са температура, нервност, липса на вкус, гадене, повръщане, заспалост и др. 
Друго заболяване, записано през миналата седмица в региона, е салмонелоза. Това е заразна токсикоинфекция, от която боледуват кучетата, котките, домашните и диви животни, в това число и хората. Поразява тънкото черво и се предизвиква от бактерията Салмонела.
Заразяването става след изразходване на сурово или алангле месо и субпродукти - гръкляни, бял и черен дроб, далак, глави и крайници на прици, добити при преработката на заболели от салмонелоза животни. Попаднали в организма, салмонелите се развъждат и отделят ендотоксин, който предизвиква отравяне на организма.
Двама поданици на региона са болни от туберкулоза. 11 са новите случаи на варицела, а 4 – на скарлатина. 
Заболелите от COVID-19 през миналата седмица са 19. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР