За следващия програмен период, по Оперативна програма Околна среда ще

...
За следващия програмен период, по Оперативна програма Околна среда ще
Коментари Харесай

Министър: Държавата ще помага с €6 200 за нов електромобил, ако върнем стара кола

За идващия програмен интервал, по Оперативна стратегия " Околна среда " ще има опция да се при извеждане от употреба на остарял автомобил. Това сподели при визитата си в Горна Оряховица министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че в Плана за възобновяване и резистентност също е заложена промяна, обвързвана с прекосяването към електрически автомобили. От министерството плануват мярка за подкрепяне на общините при закупуването на профилирани коли с електрическо зареждане.

Министър Сандов разяснява, че за идващия програмен интервал има планувани над 400 милиона лв. за запазване на чистотата на атмосферния въздух и използването на европейските стандарти в региона на екологията.

Предвижда се правене на лист с рекомендации към общините във връзка с качеството на въздуха, с цел да могат те по-лесно да аплайват пред Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), където са отделени 47 милиона лв. за екологични планове. Той предвижда, че средствата ще бъдат утвърдени на съвещание на Министерския съвет идната седмица.
 В Германия: невъобразим растеж в продажбите на електрически автомобили
В Германия: невъобразим растеж в продажбите на електрически автомобили

Докато продажбите на коли с вътрешно горене спадат, търсенето на електрически бързо нараства. Обяснението е просто: сред цените към този момент не зее такава голяма бездна. А това прави електрическите автомобили все по-атрактивни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР