За скандално видео с дописване на преференции за кандидати за

...
За скандално видео с дописване на преференции за кандидати за
Коментари Харесай

Скандално видео от Врачанско – членове на СИК дописват преференции за общински съветници

За скандално видео с дописване на преференции за претенденти за общински съветници се появи в обществените мрежи, оповестява БТВ. Според изявленията то е от ОИК в Борован и е снимано с видеонаблюдението за преброяване на бюлетини. „ Тука сме си наши момчета. Щете ли да помогнеме на Мартин, на некой, на баче Цено, да ги създадем на преференцията, да има хора от село там “, пита мъж зад кадър на видеото. Разговорът в комисията продължава с указания на празните бюлетини без преференция да се означи номер 102.

По-късно на клипа виждаме член на комисията – жена, която взима тесте с бюлетини и стартира да ги „ поправя “ с писалка. Дейността им обаче е прекратена с почукване на вратата. „ Спри, стой, стой, отново е нещо “, приключва видеото. Според изявленията става въпрос за секция 060500005 от село Малорад, община Борован, Врачанско.

Екип на БТВ е направил и инспекция в ЦИК кои са упоменатите преференции в тази община.

Номер 1 е Българска социалистическа партия, а упоменатата преференция е 102. Тя е маркирана 7 пъти. Проверката ни откри, че това е претендентът за кмет Мартин Диловски.

Номер 42 е партия „ Възраждане “, а упоменатата преференция е 108. Тя е маркирана 50 пъти, това е Цено Цоловски.

Номер 68 е МК „ Съюз на демократичните сили “. Споменатата преференция е 111, а претендентът е Боби Боянов. Той има 16 преференции.

Друг с доста преференции е под номер 104 – Мирослав Антонов. Той има 18.

Случаят от село Малорад към този момент се проверява от прокуратурата, оповестиха от ОИК Борован. Комисията се е срещнала още в деня на изборите със абсурден запис от пета секция в Малорад в община Борован и е взела решение, сподели ръководителя само че ОИК Димитър Попов.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР