За сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името

...
За сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името
Коментари Харесай

Не се лъжете! Мошеници обещават възстановяване на суми за ток с фишинг мейли

За сигнали от клиенти за получени подправени имейли от името на компанията предизвестяват от " ЕНЕРГО-ПРО ". В тях се оповестява за неточност в начислените дължими суми във фактурите за електрическа енергия и приканват да се изиска възобновяване им.

„ В писмата са посочени недостоверни мейли и телефон за контакт. Също по този начин се желае шерването на персонална информация, като това е съпроводено със злотворен линк, заблуждаващ за възобновяване на сумите. Енергийната компания, обслужваща Североизточна България, се разграничава от тези недобросъвестни опити за ощетяване на потребителите”, декларират от там.

Клиентите е нужно да знаят, че при нужда от възобновяване на суми " ЕНЕРГО-ПРО " ги приспада при издаване на фактурата за последващо заплащане.

„ Възстановяване на пари в брой или по банков път става единствено след категорично подадено заявление в Центъра за обслужване на клиенти или посредством имейл с дипломиран електронен автограф. Компанията няма процедура да изисква по имейл удостоверение на данни за банкови сметки или други с тази цел”, изясняват още от " ЕНЕРГО-ПРО ".

Тази фишинг офанзива е ориентирана към консуматори на е-поща в цялата страна и не се лимитира единствено до клиентите на " ЕНЕРГО-ПРО ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР