За широката общественост групировката Север“ се появи за първи път

...
За широката общественост групировката Север“ се появи за първи път
Коментари Харесай

Как победата ще бъде приближена от новата войскова групировка “Север”

За необятната общност групировката „ Север “ се появи за първи път в обществените мрежи на съветското министерство на защитата, както и в известията на осведомителните организации, на които военното ведомство всекидневно изпраща прессъобщения за хода на специфичната военна интервенция.

От тях излиза наяве, че въз основата на групата за прикриване на границата е образувана нова група войски. Основната част от активността ѝ, съгласно данните, оповестени от Министерството на защитата, е обвързвана с защитата на Белгородска област. „ Север ” сега прави същото.

Но има още една смяна в формалната информация - там се появи Белгородско направление, което преди този момент липсваше в прессъобщенията. Ключът е да познаете характера на дилемите, които се слагат на новата група.

Защита на Белгород

Белгород е един от най-хубавите районни центрове в тегловната категория „ 300 хиляди поданици “, които съм виждал. Там е топло и ярко, само че в това време липсват редица характерни и не постоянно приятни аспекти на южните градове. Той е добре поддържан и прелестен. Когато бях там за първи път, си помислих: Иска ми се да пребивавам тук!

Но това не е цялата истина. Днес Белгород не е спокоен град. Навсякъде има бетонни укрития, с цел да могат жителите, попаднали в обстрела, да се скрият там. На къщите има табели, които ви указват по какъв начин бързо да стигнете до заслона. Прозорците се уплътняват на кръст - по този начин има по-голям късмет да не се разпаднат от взривната вълна. Жителите са изнервени - само че кой ще ги вини за това, когато всяко излизане за самун може да им е последно?

Може да се допусна, че задачата на войските на „ Севера “ ще бъде да изтласкат врага по-далеч от границата. На задоволително разстояние, че Белгород да не може да бъде доближат от руските реактивни системи за залпов изстрел.

Вярно е, че даже и в този случай врагът въпреки всичко ще има по-сериозни ракети или безпилотни самолети. Те обаче стигат даже до Москва и врагът избира да ги изразходва за цели със стратегическо значение. Друго нещо е да изстреляте случаен пакет ракети в град за терористични цели. Това е на ниска цена, просто и украинците в никакъв случай не са се отказвали от това.

Да претоварят лечебните заведения, да нервират жителите на града и военните в него, да задоволят садистични стремежи - мотивацията на врага може да бъде доста разнообразна. Но най-надеждният метод да работите не е с мотивация, а с техническата опция да осъществен проектите си. А нуждата от изтласкване на съперника задоволително надалеч от регионалния център може да е задоволителна причина за основаване на нова формация войски.

Освен това, посредством изтласкване на врага от границата ще бъде допустимо да се понижи привлекателността на териториите на „ остаряла “ Русия за терористите от РДК (организация, неразрешена в Русия) и украинското военно разузнаване, което управлява тези отрепки. Те в действителност доста разчитат на тактика за непреки дейности против съветското общество, на психически интервенции за да разцепят руснаците от вътрешната страна. Дотолкова, че са подготвени да пожертват стотина бойци, с цел да се снимат в гранично село в Белгородска област.

Разкъсване на врага

Но даже и да реализира тази цел, групата войски „ Север “ най-вероятно няма да сътвори пълноценна отбрана. Причината за това е актуалната тактика на съветските въоръжени сили.

От момента, в който бойните дейности получиха позиционен темперамент в края на 2022 година, съветските войски дадоха самодейността на съперника. Русия се опита да отклони вражеските запаси, като интензивно действаше в Артьомовск. В останалите случаи войските заемаха оптимални позиции за защита. За задачата даже беше взето мъчно решение да се напусне Херсон, единственият регионален център, окупиран от началото на спецоперацията.

През лятото на 2023 година врагът нанесе удар, пробвайки се да пробие отбранителните линии и да пререже сухопътния кулоар към Крим. Но това, което трябваше да бъде бързо и маневрено мятане, се оказа кървава и дълга месомелачка за врага. След неуспеха на настъплението украинските формирования претърпяха толкоз съществени загуби, че самодейността се върна на руснаците.

Това, което нашите войски вършат през днешния ден, не е като офанзивите през Втората международна война с техните неочаквани и дълбоки офанзиви, котли и моментални сривове на фронтове. Боевете получиха позиционен темперамент. Това е по-скоро триумфът на Брусиловия пробив по време на Първата международна война. Поне ясно се вижда желанието за нанасяне на удари в разнообразни зони на далечната линия на прикосновение.

Предимствата на тази тактика са явни - създавайки напрежение тук и там, ние не разрешаваме на съперника да маневрира с запаси. При липса на ясно дефиниран главен удар не можете да хвърлите всичко, което имате, с цел да го парирате. В последна сметка тогава просто ще разкриете останалите посоки и нападателите ще реализиран триумф не в едно, а в друго. Или на трети, четвърти или пети.

Мобилизирайки триста хиляди души, набирайки още по-голям брой доброволци и организирайки производството на муниции, съоръжение и оръжия, Русия получи опция да окаже напън върху ВСУ във все по-голям брой области. А преформатирането на групата за прикритие на държавната граница в група войски „ Север “, която в този момент е унифицирана по име с други формирования, интензивно участващи в СВО, алармира, че нейната роля евентуално ще бъде сходна.

Географията на натиска върху врага ще стане по-широка. Още повече противников запаси ще вземат участие в борба. И денят, когато фронтът на ВСУ рухне, ще пристигна по-рано.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14431Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед11600Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед42826В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед31649Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед25754Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555447Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед185077Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Погл
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР