За шестте месеца на т. нар. контранастъпление Въоръжените сили на

...
За шестте месеца на т. нар. контранастъпление Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Шойгу: За шестте месеца контранастъпление ВСУ са загубили повече от 125 хиляди души

За шестте месеца на така наречен контранастъпление Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изгубиха повече от 125 хиляди души и 16 хиляди оръжия; доставките на западни оръжия и мобилизацията единствено усилват загубите на украинските елементи. Това сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу, оповестяват съветски медии.

" Тоталната готовност в Украйна, доставките на западно оръжие и въвеждането на стратегически запаси в борба от украинското командване не трансформираха обстановката на бойното поле. Тези обезверени дейности единствено усилиха броя на загубите в частите на въоръжените сили на Украйна. За шестте месеца на така наречен контранастъпление врагът загуби над 125 хиляди души и 16 хиляди единици разнообразни оръжия “, сподели още Шойгу.

„ Руската войска ще продължи да покачва бойния си капацитет и да води дейна защита в зоната на специфичната военна интервенция. Ще продължим да водим дейна защита, да покачваме бойния капацитет на въоръжените сили, като вземем поради опита от специфичната военна интервенция “, добави Шойгу.

 

Източник " Труд "

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР