За шеста поредна година „Кърджали Офроуд Фест“ дава началото на

...
За шеста поредна година „Кърджали Офроуд Фест“ дава началото на
Коментари Харесай

Офроуд сезонът започва този уикенд в Кърджали


За шеста поредна година „ Кърджали Офроуд Фест “ дава началото на всички шампионати за коли и бъгита отвън пътя. Събитието ще се организира от 15 до 17 март по мъчно налични планински и горски терени на изток от Кърджали, а кулминационната точка ще бъде на затворено двукилометрово трасе в центъра на града, тъкмо до „ Водното огледало “ в последния ден на конкуренцията – неделя. По традиция тогава се стичат над 7 000 души фенове, с цел да следят финалните серии.

Общата дължина на маршрута е 600 км за двата спортни дни, като на затвореното двукилометрово трасе, мераклиите за класиране ще създадат по друг брой обиколки според от категорията и класа в които вземат участие.

Цялата общественост в Кърджали и района чака с неспокойствие VI-тото издание на офроудфеста, още повече, че тази година трак занаятчия на рисковото затворено трасе е сървайвърът Николай Мартинов – спечелилият от Сървайвър 3, който е подготвил зрелищно тестване за „ оцеляващи “.

Два дни преди формалният старт, поръчки са подали над 135 участника с машини 4х4 от България, Гърция, Турция и Казахстан, които ще започват и в I-я кръг на Балканската Офроуд Купа за тази година. Надпреварата в Кърджали се явява Първи кръг и за Категориите, които ще прекосят Балкана и ще зарадват публиката в супер-специалния стадий са: ATV и UTV/бъги, Rally Off-Road ( бързи трасета за експерти и начинаещи с коли без лебедка), Hard Trophy (тежко трасе за готови автомoбили и пилоти), Standard Trophy (стандартни коли без тунинг и лебедка),

Tourist Class (леко трасе за неподготвени коли и пилоти), Buggy (всички модели Buggy, UTV, SSV с трасе на категорията Rally Off-Road).

Изключителен интерес дават обещание да провокират колите с тръбна структура без серийно произвеждане в клас „ Прототипи”, които са с изключителни благоприятни условия и атрактивен външен тип. Пилотите, които ще си оспорват купата тук, се чака да бъдат водачът от отбора на Гърция - Рулис Текмес в конкуренция с представители от Турция.

Организаторите на проявата за шеста поредна година са Община Кърджали и екипът на единствения наш водач разписал се в рали „ Дакар “ - Тодор Христов от троянския клуб „ 4х4 Адвенчър “. Градоначалникът на Кърджали - инж. Хасан Азис, персонално взе участие в подготовката на събитието, като от в този момент се знае, че и този път няма да изневери на спортния си дух и ще дръзне да премери сили с Източно Европейските първенци Влади Велков и Илиян Георгиев. Това ще бъде конкуренция в класа на UTV/ бъгита.

В месеца на дамите в директна борба с мъжете блестят две нежни имена в стартовите описи за идната конкуренция в Кърджали - известната водеща от „ Хоби Тв “ и дълготраен играч с ATV – Рени Христова и на навигаторката в клас „ Трофи – Рали “ – Ренета Митева.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР