За схемата с износа на стоки с така наречената двойна

...
За схемата с износа на стоки с така наречената двойна
Коментари Харесай

Няма обвинени българи от канала за износ на военни стоки за Русия

За схемата с износа на артикули с по този начин наречената двойна приложимост се разбра през вчерашния ден. Те са били изнасяни за военните дейности на територията на Украйна. От прокуратурата оповестиха, че стоките не са били предопределени за съветската войска специфичните елементи. Като вероятни крайни консуматори на изделията в Руската федерация са елитните войски " 26-ти отряд със специфични предопределения ", по-известен като Росгвардия, военно-морската пехота, Частна военна компания " Вагнер “, отряд " Ахмат " и други.

 

Изяснява се по какъв начин е била финансирана активността на групата. Тя е работила от 2022 година до 9 октомври, когато е била осъществена профилираната интервенция за обезвреждане на групата. 

 

За осъществяване на незаконната активност е била записана компания в Пловдив, от чието име са закупувани друг вид артикули с двойна приложимост. В следствие тези артикули са преопаковани в жилищен парцел в Пловдив, сложени в куфари и чанти и превозени до летище София, от където е изработен опит да бъдат изнесени и в този миг е била арестувана групата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР