За схемата разказа пловдивчанин, пуснал за продажба автомобила си в

...
За схемата разказа пловдивчанин, пуснал за продажба автомобила си в
Коментари Харесай

Нова схема за измама при покупко-продажбите на коли чрез онлайн платформи

За схемата описа пловдивчанин, пуснал за продажба автомобила си в една от най-известните европейски платформи

Нова скица за машинация цели да ви остави без кола и без пари. Ако и вие сте измежду хилядите българи, които продават автомобил - внимавайте.

Пловдивчанин, който е разгласил за обмен колата си в една от най-известните европейски платформи за автомобилна търговия, попадна в схемата, написа

" Публикувах колата в платформата и доста скоро с мен се свързаха трима евентуални купувачи - двама германци и един французин. Приликата сред тях беше огромна - пишеха ми по имейл, след няколко въпроса заявяваха мигновено предпочитание да закупят автомобила без физически оглед или изпращане на друга документи. Единият от тях съобщи доста съществени планове. Изпрати ми фотоси на персоналната си карта, изиска IBAN и настоя да смъква обявата, тъй като ще подреди цялата сума за автомобила по сметката ми ", споделя мъжът, който измамниците пробвали да вкарат в клопката си.

Въпреки предоставените персонални документи, продавачът се усъмнява освен заради скоростната договорка, само че и заради неналичието на даже един извършен аудио или видео диалог. Той ревизира за профил на мъжа от документите в обществените мрежи. Намира го - имена, фотография и всичко останало съответствува, само че още в описанието на профила е записано " Не, не желая да купя никаква кола от вас. Това е машинация, игнорирайте ги ".

Междувременно обаче мъжът получава имейл с банков документ, че парите за колата са преведени, само че заради политика за сигурност на банката сумата е арестувана. Финансовата институция, за която се твърди, че е издала документа, е немската FIDOR BANK AG. За да бъде освободена транзакцията, би трябвало да се извърши спомагателен превод от €6450,00 EUR по сметката посредством онлайн SEPA превод.

В документа даже написа " Искаме да знаете, че всяка транзакция с тази банка се следи от INTERPOL, тъй че никой да не може да измами тази банка ".

Иначе лъжливата сметка, на която би трябвало да се преведат сякаш парите по освобождение, са следните:

Name des Bevollmächtigten: Alberto Ambu

IBAN: ВЕ90 9741 1475 2932

BIC: WEIGHTBEB1

Bank: PPS EU SA

" Сега чакат да изготвя документите при нотариус и да им изпратя колата на платформа ", смее се пловдивчанинът.

Той подозира, че и останалите двама души, които са го потърсили за обявата, работят по сходна скица поради естеството на договарянията.

Внимавайте и не се доверявайте на писмени връзки за покупко-продажба на автомобил.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР