За схема за извеждане от държавна собственост на част от

...
За схема за извеждане от държавна собственост на част от
Коментари Харесай

Медведчук разказа за Порошенко на фона на преговорите за размяната му с бойци от Азовстал

За скица за извеждане от държавна благосъстоятелност на част от магистралния нефтопровод " Самара-Западно направление " описа обвиненият в държавна измяна и подпомагане на тероризма кръстник на най-малката щерка на съветския президент Владимир Путин - Виктор Медведчук. Целта е бъдещо изпомпване на дизелово гориво посредством петролопровода. Информацията е на украинската организация УНИАН, базирайки се на Службата за сигурност на Украйна.

Освен това той даде показани по така наречен наказателно дело, в което попада петият президент на Украйна Петро Порошенко.

Описвайки същността на схемата, Медведчук детайлизира ролята на някогашния президент Петро Порошенко в нея. Той освен се обърна към Медведчук с молба да се свърже с управлението на Руската федерация, само че и обезпечи вземането на нужните решения във всички украински инстанции.

" За да станеше този водопровод частна благосъстоятелност, а в действителност благосъстоятелност на самия Порошенко , беше належащо да се извършат редица дейности... Съдилищата, прокуратурата, Антимонополният комитет, Фондът за държавна благосъстоятелност - всички те взеха решения, несъмнено, нужни за персоналните ползи на президента Порошенко ", сподели Медведчук.

Арестуваният народен представител увери, че въпросите за тръбопровода той е разглеждал по молба на някогашния президент Порошенко. За година от активността на тръбопровода е донесъл на притежателите си два пъти повече пари, в сравнение с са вложени в изкупуването му - до 42 милиона $ . От май 2019 година, т.е. след прекратяването на пълномощията на Порошенко, изпомпването на дизел по автомагистралата е прекратено .

Медведчук приказва и за основаването през 2014-2015 година на механизъм за изкупуване на въглища за потребностите на енергетиката на Украйна във краткотрайно окупираните територии на така наречен Луганска и Донецка национална република , на процедура - от водачите на екстремистите.

" Всъщност целият връх на държавния уред беше забъркан в това, като се стартира от президента и се стигне до министрите, чиновниците на реда и тези, които директно прилагаха тази скица ", сподели Медведчук.

По време на разпита той назова съответни семейства на служителите, забъркани към накърняване ползите на Украйна - някогашни служители, бившето управление на Националната банка, депутати и представители на правоохранителните структури.

Разследването по това дело продължава. Продължават и следствените дейности с задържания за определяне на всички обстоятелства, условия, уредници и участници на причинителите на закононарушението.

Адвокатът на Петро Порошенко Игор Голован е реагирал на показанията на Медведчук. В коментар той съобщи, че думите на задържания кум на Путин не дава отговор на действителността.

" По наше мнение, изобщо това, което прави Службата за сигурност на Украйна, е изклучително пиар. Първо, това не е тяхно дело, с това би трябвало да се занимава ДБР. Това, за което приказва службата за сигурност на Украйна, това удостоверява, че няма нищо общо с истината и законите ", акцентира той.

По думите на Голован публикуването на показанията на Медведчук е обвързвано със правосъдното съвещание по делото на петия президент за ареста на имуществото му, което би трябвало да се организира през днешния ден. Адвокатът назова това " напън върху съда ".

През април СБУ задържа Медведчук, откакто избяга от домакински арест при започване на пълномащабната инвазия на Русия на 24 февруари 2022 година

През 2021 година специфичната работа разгласи няколко съмнения на Медведчук . Той е обвинен в държавна измяна, подкрепяне активността на терористична организация и опит за плячкосване на национални запаси на краткотрайно окупираната територия на Крим.

Един от случаите е за образуване на противозаконни схеми за доставка на въглища от краткотрайно окупираните територии . Горивото се купуваше за пари и по този метод проруските терористи като цяло бяха финансирани в размер на повече от 200 милиона гривни.

Вторият е противозаконното изземване от " Прикарпатзападтранс " на сектор от държавния нефтопровод на стойност над 200 милиона гривни (около 125 295 21 лева.). През февруари 2021 година Съветът за национална сигурност и защита върна газопровода в държавна благосъстоятелност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР