За Северна Корея не се знае много, защото режимът на

...
За Северна Корея не се знае много, защото режимът на
Коментари Харесай

Странностите на Северна Корея

За Северна Корея не се знае доста, тъй като режимът на Ким Чен Ун води доста затворена политика. Освен нуклеарните опити, страната се популяризира и с някои в действителност странни закони, които лимитират човешките права.

Четенето убива

 Снимка 325935

В Северна Корея Библията се приема като знак на западната просвета и притежанието ѝ е неразрешено, защото може повлияе зле на държавния ред. Лидерът Ким Чен Ун стои над всички религии, като има доста свидетелства за обществени изтезания. Причината - владеене и разпространяване на Светото писание.

Начин на живот

Правителството взема решение кой къде да живее, най-хубавото място е столицата Пхенян. Там могат да живеят единствено доближени на партията и лоялни към водача жители. Придвижването с персонален автомобил също е доста забавно проведено. В Северна Корея един от 1000 жители има правото на автомобил. Едва 8% % от пътищата в страната са асфалтирани.

Култ към личността

Всеки, който демонстрира пренебрежение към водача или партията го чакат многочислени наказателни закони.

Строим за Родината

 Снимка 325936

Официалната работна седмица в Северна Корея е пет дни, само че на шестия наложително се поставя " непринуден " публичен труд.

Задължително гласоподаване

В демократичната република гласуването е наложително, а който не даде гласа си бива изпратен в трудов лагер. Севернокорейците нямат огромен избор, тъй като нормално претендента е единствено един - актуалният водач. Понякога има политически артисти, чиято цел е да изгубят съзнателно

Прическа

 Снимка 325937

През 2013 година Ким Чен Ун вкара държавен стандарт за прическите в страната. Всички жители имат право да избират всред 10 прически за мъжете и 18 за дамите. Ако носите дънки или блузи с щамповани британски думи ви чака противен престой в ареста.

Страданието на поколенията

Ако жител на Северна Корея извърши тежко закононарушение, то три генерации от кръвната му линия ще бъдат осъдени. Това наказване най-често се ползва при политически закононарушения и пренебрежение към водача. Организация на обединените нации жигосах този закон като закононарушение против човечеството.

Друг забавен факт е, че през 1997 година Северна Корея основава собствен личен календар, който е копие на общоприетия, само че летоброенето стартира от рождената дата на Ким Ир Сен през 1912 година

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР