За серия от жестокости към животни алармират жители на пазарджишкото

...
За серия от жестокости към животни алармират жители на пазарджишкото
Коментари Харесай

Агресия към животно: Мъж простреля куче в Пазарджишко

За серия от жестокости към животни сигнализират поданици на пазарджишкото село Лесичово . В обитаемото място, където живеят 800 души , гледките на отровени кучета са се трансформирали в всекидневие, настояват те.

Последното нахлуване е отпреди три дни, когато 8-месечно куче е простреляно . Животното е с парализирани две задни лапи и лекарите предлагат то да бъде евтаназирано. Местните допускат, че нападението е осъществено с въздушна пушка.

Извършителят на стрелбата е арестуван за 24 часа. Ако бъде приет за отговорен, го грозят от една до три години затвор и санкция от 1000 до 5000 лева. 

Хората от Лесичово изясняват, че сериозен проблем за обитаемото място е неконтролируемата популация на кучета . Именно това считат, че е довело до серията от отравяния.

Никой не може да каже кой трови кучетата . Единственото, което се знае, е че тези отравяния са систематични и очевидно проведени. Труповете на животните изчезват, откакто бъдат отровени ”, изясни локална жителка. 

От общината обявиха за, че нямат бюджет, с който да създадат освен това и не биха могли да изградят подслон за бездомните кучета. Нямат и опция да ги кастрират.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР