За серия експлозии в окупирания от руснаците Мелитопол съобщава кметът

...
За серия експлозии в окупирания от руснаците Мелитопол съобщава кметът
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха Мелитопол, атаки и в Херсонска област

За серия детонации в окупирания от руснаците Мелитопол оповестява кметът на града. Няма данни за аргументите, както и дали има жертви или ранени. Информацията не е коментирана от съветска страна.
Прочетете още
Москва оповестява за серия офанзиви в Херсонска област. Президентът Володимир Зеленски наложи наказания на стотици физически и юридически лица, свързани с Русия.

Указът на президента Зеленски визира 120 физически и 287 юридически лица. Санкциите включват заледяване на активи, възбрана на търговски интервенции, отменяне на лицензи. Срокът на деяние на рестриктивните мерки е 50 години.

Зеленски заяви, че след масираните съветски ракетни офанзиви е възобновено електроподаването на множеството консуматори от засегнатите региони.

Според специалисти, представени от Би Би Си, опитите на Русия да срутен енергийната инфраструктура на Украйна не са постигнали стремежи резултат.

На фронта тежките сражения в Донбас не престават, като най-сложна остава обстановката към Бахмут.

Петро е на 23 години. Вместо подготвителни полети и последни лекции от образованието, Петро се оказва участник в действителна война. От началото на съветската инвазия лети с хеликоптер Ми-8. Сега взе участие в отбраната на Бахмут.

" Най-трудната част е подготовката за задачата, да решиш по какъв начин ще се работи по време на полета - от коя посока ще вървиш към целта и ще стреляш, тъй като не знаеш какъв е релефът преди задачата, не можеш да си сигурен, че всичко ще мине безпрепятствено ", съобщи Петро, водач.

Мисиите на старите хеликоптери са изключително рискови, тъй като се лети на извънредно ниска височина. Целта е съветските сили да виждат летателните апарати допустимо най-късно и да не се даде опция да предупредят екипите на земята.

" След като запалиш моторите страхът изчезва, подготвен си за това. Вярваш в себе си и в екипажа си. Така че започваш полета без боязън, като разчиташ единствено на уменията си и на това, което си научил през последните 5 години ", добави Петро.

Петро и останалите водачи от групировката му летят всеки ден. Желание и кураж не им липсват. Мечтаят за по-нови хеликоптери. Мотивират желанието да видят Украйна свободна и несъмнено - околните им.

" Опитвам се да не споделям на родителите си по кое време тъкмо хвърча. Така или другояче, нормално след седмица, те научават. Казвам им, че всичко ще бъде наред. Както и на приятелката ми - поддържаме връзка всеки ден, тя е относително спокойна. Напомням си да не я безпокоя ненужно ", споделя още Петро.

Пилотите са признателни на момчетата от пехотата, за които считат, че рискът е по-голям, тъй като те са непрекъснато на позициите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР