За сериозно затягане на възможностите за извършване на аборт по

...
За сериозно затягане на възможностите за извършване на аборт по
Коментари Харесай

Гинекологът проф. Петър Петров: Абортът е разчленяване на дете, да се забрани!

За съществено стягане на опциите за осъществяване на аборт по избор моли проф. Петър Петров. Акушер-гинекологът счита, че хората с бели престилки, които прекъсват бременност при здрав плод, без никакви медицински аргументи, не са почтени за хуманната специалност. И показва, че вместо да беседват с бъдещата майка и да я убедят да задържи детето си, тъй като в бъдеще може да няма друга опция да забременее, избрани лекари са подготвени на всичко за пари.

След като бе освободен от длъжността шеф на МБАЛ „ Св. Мина”, проф. Петров се върна в родилна зала. Преди няколко дни в кабинета му влезнала млада жена, бременна за първи път. В пети месец със сълзи на очи тя го помолила да убие нероденото й дете.

„ При прегледа открих една съвършена бременност с живо и крепко бебе момченце, обикновено развиване за гестационната възраст и идеални индикатори във всяко едно отношение, просто идеална бременност. Освен това към този момент преполовена с съвсем изцяло построен нов живот. Просто фантазия за всеки гинеколог и за всяка бъдеща майка”, споделя АГ експертът в обществената мрежа.

Единственото, което можел да направи, е да се опита да я разубеди. В продължение на съвсем час разговарял с нея в опита да я откаже.

„ Вложих целия си боеприпас от похвати в такива случаи, когато нееднократно съм успявал. Показах й бебето, демонстрирах й по какъв начин бие сърчицето му, по какъв начин се движи, по какъв начин мърда с крачета и ръчички. Обясних й, че повече това благополучие може да не й се случи. Тя ми даде обещание да намерения и след два дни да пристигна още веднъж в кабинета ми, с цел да стартира да й повеждам естествената женска консултация”, изяснява медикът.

За страдание обаче в уречения ден и час дамата не пристигнала. Не пристигнала нито на идващия, нито на по-следващия ден. При опитите на проф. Петров да се свърже с нея по телефона, не отговаряла.

„ Всичко ми беше пределно ясно от първия миг - отишла е при някой урод с бяла престилка, който не мога да нарека сътрудник и той е умъртвил, разчленил и изхвърлил на боклука това почтено ангелче... Направил го е за пари и с чиста съвест. Сигурно сте гледали доста филми на ужасите и може да си ги визиите, само че мога да ви кажа, че всички те бледнеят пред убийството и разчленяването на огромно неродено дете. Няма да ви разказвам в елементи по какъв начин протича тази интервенция, единствено ще ви кажа, че е най-гнусното нещо в нашата специалност и се прави единствено при мъртъв плод или подобен с потвърдени аномалии, несъвместими с живота.

Да убиеш това почтено дете е по-голямо закононарушение, в сравнение с да убиеш възрастен. Срам ме е, че пред нас има такива изроди, и в този момент разбирам за какво доста хора ни ненавиждат. Апелирам за строги санкции и пожизнено лишаване на дипломата на такива убийци! Апелираме за съществено стягане на опциите за осъществяване на аборт по избор!”, добавя проф. Петров.

Според данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания броят на осъществените аборти в Пловдив и региона нараства. 541 бременности са прекратени единствено за първите три месеца на тази година, или с 45 повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година Над една трета от всички случаи са били по избор на дамата.

Пловдивска област се подрежда на второ място в страната по този индикатор след София, където за трите месеца са осъществени 883 аборта. Следват Стара Загора и Варна. Общо за страната в интервала януари-март са пометнали 4 940 дами.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР