За сериозно ограничаване на , които от дълги години стресират

...
За сериозно ограничаване на , които от дълги години стресират
Коментари Харесай

Иво Божков: Да се забранят фойерверките, които от години стресират хората

За съществено ограничение на, които от дълги години стресират жители, деца и домашни любомци , се разгласи общинският консултант от " Демократична България " Иво Божков, оповестява. Заедно с сътрудниците си той приготвя предложение за цялостна възбрана на тяхната приложимост , като се изключи празниците. Вероятно той има поради фойерверките от категория 1, т.е. най-леките - те са избрани като " пиротехнически произведения за увеселителни цели, при потреблението на които съществува доста ниска степен на заплаха и пренебрежимо ниско равнище на звук и които са предопределени за приложимост в лимитирани пространства, в това число фойерверки, предопределени за приложимост в жилищни здания ".

Наредбата за публичния ред на територията на Столична община не разрешава използването навън на фойерверки от категория 1, в интервала от 22.00 до 8.00 часа. Само на 1-ви януари е позволена използването им до 01.00 ч, като тя е неразрешена на 1-ви януари от 01.00 до 10.00 часа. Глобата за неспазване на наредбата е в размер от 100 до 300 лева и/или имуществена глоба в размер от 300 до 500 лева Според закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите средства търговията с сходни субстанции би трябвало да се " прави от физически и юридически лица, регистрирани като търговци на територията на страна членка, след приемане на позволение за търговия, издадено от шефа на ГДНП на Министерство на вътрешните работи или от оправомощено от него длъжностно лице ".
 Във Франция анулират фойерверките по случай националния празник Във Франция анулират фойерверките по случай националния празник
Властите в няколко френски града взеха решение да анулират обичайните фойерверки на националния празник на 14 юли поради пандемията от корон...

От тази наредба обаче вършат изключение точно фойерверки от категория F1. За тях има възбрана само да не се продават на лица под 12 години. Тя обаче всеобщо не се съблюдава и като се изключи че човек може да си купи от съвсем всяка будка пиратка или фойерверк, това може да сторят и дребни деца. През април т.г. непрекъснатата комисия по публичен ред и сигурност към Столичния общински съвет разиска разновидности за законови промени при разпространяването на пиротехнически средства.

На нея бе показана петиция от 17 000 столичани, оповестили се изрично срещу свободното разпространяване на пиротехнически средства и гърмежи когато и да е на денонощието. Хората се оплакваха, че са подложени на гнет от фойерверки не от жители, а от търговски обекти, които си разрешават когато и да е да гърмят. " Ясно би трябвало да се каже, че такива мероприятия би трябвало да се порвеждат единствено след координиране с общината, по направена скица и по какъв начин ще се употребяват от съответни специалисти, които провеждат публични празнувания и зари. Сега нещата са безконтролни и тази петиция идва от жителите, които имат непоносимост към непрекъснат гнет ", съобщи тогава Карлос Контрера, зам.-председател на комисията по публичен ред и сигурност към Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР