За сериозен проблем с актуализирания бюджет на НЗОК, гласуван преди

...
За сериозен проблем с актуализирания бюджет на НЗОК, гласуван преди
Коментари Харесай

Депутатите допуснали законови грешки в бюджета на НЗОК - чудят се какво да правят

За сериозен проблем с обновения бюджет на НЗОК, гласуван преди два дни, заяви ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов.

Той изясни, че депутатите са позволили бърка в текстовете, които опонират на Закона за обществените финанси. Иванов прочете две решения на Конституционния съд, съгласно който е възможно при констатирането на очевидна неточност в гласуването на закона, той да се отвари още веднъж и поправя вместо да се обнародва и влиза в действие законова наредба, която опонира на общия правов ред.

Ива Митева от " ИТН " предложи посредством гласоподаване нов текст в преходните и заключителни разпореждания на закона за държавния бюджет, който сега се дебатира, да се поправят сбърканите текстове с коригиращ параграф. Тя изясни, че законът за обновен бюджет на НЗОК пътува към президента е не е редно да се връща и преотваря.

Проблемът се появява, откакто залата е приела предлагането на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов да се усилят средствата за Фонда за лекуване на деца и за заплати в НЗОК, без да са оповестени правилно източниците за финансиране.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи изясни, че законът за държавния бюджет може да поправи неточности в двата по -малки бюджета на НЗОК и Национален осигурителен институт, а за задачата Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи да се основат две обособени параграфа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР