За Сенегал се разписаха Булайе Диа, Фамара Диеду и Бамба

...
За Сенегал се разписаха Булайе Диа, Фамара Диеду и Бамба
Коментари Харесай

Сенегал направи много важна стъпка като победи Катар

За Сенегал се разписаха Булайе Диа, Фамара Диеду и Бамба Диенг
Домакините на Световното състезание по футбол от Катар на процедура отпаднаха от шампионата още след втория си мач на Мондиал 2022.

Те позволиха загуба с 1:3 от Сенегал, която бе втора подред след тази от Еквадор (0:2) на старта, тъй че единствено същинско футболно знамение може да ги избави от елиминация.

То минава през тяхна победа над Нидерландия в последния мач от групата, както и проваляне на „ лалетата “ от Еквадор по-късно денем през днешния ден.

Катарците даже нямаха насочен прецизен удар на международни финали в дебютните си 150 игрови минути, само че през второто полувреме през днешния ден осъществиха своя първи гол на Мондиали.

В негов създател се трансформира резервата Мохамед Мунтари, който даде очаквания на домакините в 78-ата минута като направи резултата 1:2, само че в 84-ата различен футболист, появил се от пейката - Бамба Диенг, оформи крайния резултат.

Преди това Булайе Диа откри в 41-ата, а в 48-ата Фамара Диедиу удвои, с цел да може Сенегал да чака с вяра мача на истината против Еквадор в последния 3-и кръг от потока.

Съдбата на Катар пък наподобява предопределена още преди конфликта с любимеца Нидерландия.

Сблъсъкът на стадион " Ал Тумама " в Доха сред първенците на Азия и Африка стартира с по-добра игра на гостите. Сенегал можеше да открие още в четвъртата минута посредством Исмаила Сар, само че неговият удар от дребен ъгъл не откри рамката на вратата.

В 30-ата минута Сар надбяга отбраната на катарците, само че вратарят на домакините Мешаал Баршам излезе пред наказателното поле и почисти в последния миг.

Четири минути по-късно отборът на Катар имаше основателни искания за дузпа, които обаче не бяха почетени от основния арбитър от Испания Антонио Матеу Лаос. Акрам Афиф навлезе в наказателното поле, а сенегалски бранител се стовари върху гърба му, без да играе с топката. Матеу Лаос обаче реши, че няма съображение да дава дузпа и играта продължи.

Полувремето вървеше към нулево тъждество, само че в 41-вата минута Сенегал откри посредством Булайе Диа. Нападателят на " лъвовете от Теранга " стигна първи до една неприятно изчистена топка от отбраната на катарците и с мощен удар я прати във вратата на Баршам за 0:1.

Гостите удвоиха задатъка си незабавно след началото на второто полувреме. Исмаил Джейкъбс центрира от корнер и Фамара Диедиу с глава прониза Баршам за повторно.

Чак след допускането на втория гол домакините заиграха по-добре и в идващите минути пропуснаха няколко доста положителни шанса за гол. На два пъти доста покрай попадение бе централният бранител Абделкарим Хасан, който опитва шанса си с далечни удари. В 67-мата минута пък удар с глава на Исмаел Мохамед като по знамение не се трансформира в гол, като само брилянтната интервенция на Едуар Менди избави преднината на гостите.

Натискът на Катар докара и до историческия първи гол за футболистите на страната на международни шампионати. Това се случи в 78-мата минута, когато влезлият като запаса Мохамед Мунтари засече с глава центриране от десния фланг на Исмаел Мохамед.

Голът въодушеви домакините и те се хвърлиха в офанзива с всички сили. Това обаче бе ловко употребявано от по-опитния тим на Сенегал, който при една контраофанзива в 84-тата минута стигна до нов гол за 3:1 посредством Бамба Диенг.

Минута преди края на постоянното време Абдулкарим Хасан бе покрай втори гол за първенеца на Азия, само че ударът му от далечна отдалеченост мина на сантиметри от лявата гледа на вратата на Менди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР