За седми пореден път мрежата на Yettel е отличена като

...
За седми пореден път мрежата на Yettel е отличена като
Коментари Харесай

Седми поред сертификат Веѕt іn Теѕt отличи мрежата на Yettel като най-добра

За седми следващ път мрежата на Yettel е отличена като най-хубавата в България. Телекомът получи седмия подред документ Best in Test, издаван от самостоятелната организация за относителен разбор umlaut.
Прочетете още
С общо 926 от 1000 вероятни точки, Yettel реализира най-хубав резултат измежду останалите мобилни оператори у нас. Телекомът е №1 и в четири основни подкатегории – надеждност, покритие, глас и времезакъснение. Измерването на umlaut освен класира оператора преди всичко в страната, само че подрежда мрежата му измежду най-високо оценените в Европа и света.

В рамките на 24 седмици – от 31 юли 2023 до 14 януари 2024, umlaut вършат премерване на мрежите на трите мобилни оператора в България. Анализираните данни за страната са събрани от действително употребявани услуги от над 15 000 самостоятелни крайни консуматори, като са направени над 129 милиона измервания за безпристрастна и обективна оценка.

" В година на невиждан растеж от 90% на трафика на мрежата ни, постигнатите най-хубави резултати в четирите категории – надеждност, покритие, глас и времезакъснение, демонстрират уговорката ни да предоставяме чудесно преживяване на нашите клиенти и да отговаряме на техните възходящи упования. Седмият подред документ BestinTest е още едно доказателство за това, че мрежата на Yettel освен е най-хубавата в България, само че е и измежду най-хубавите в международен мащаб, съгласно umlaut ”, разяснява Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на телекома.

„ През миналата година сме вложили в усъвършенствания на мрежата на близо 3000 места. Допълнително изградихме и десетки нови базови станции, тъй че да предложим най-хубавата композиция от качество, покритие и надеждност. Ще продължим да влагаме в развиването на нашата мрежа и да поддържаме това високо качество “, прибавя и Спас Велинов, основен шеф „ Технологии “ в компанията.

И по общия реализиран резултат, и по четирите посочени подкатегории Yettel изпреварва останалите мобилни оператори в страната. По индикатора надеждност компанията реализира 492 от общо 523 точки. Според направените проучвания, това нарежда мрежата ѝ като най-надеждната у нас и потвърждава, че дава отговор в най-голяма степен на потребностите и упованията на клиентите.

Впечатляващ резултат телекомът реализира и по параметъра времезакъснение – 193 от общо 200 вероятни точки. Това е времето, належащо за данните да изминат дистанцията до устройството на клиента. Минималното времезакъснение е основно за хора в региона на гейминга или онлайн трейдинга, където се изисква оптимално бързо време за реакция.

През 2023 година 5G покритието на мрежата на телекома е било над 70%. Това изяснява и положителното показване по критерия покритие – 410 от общо 450 вероятни точки. То демонстрира, че при направените замервания клиентите на Yettel не просто са имали покритие, само че в най-голяма част от времето са били обслужвани от допустимо най-високата технология – 4G или 5G.

Доброто покритие се добавя и от също толкоз положително качество на гласа. По данни на телекома, над 70% от всички диалози се осъществят посредством VoLTE – технологията, с помощта на която клиентите на Yettel организират диалози с кристално качество. Затова и в подкатегорията глас компанията още веднъж реализира най-хубав резултат – 47 от общо 50 вероятни точки.

През 2023 година компанията направи и още една значима стратегическа стъпка – Yettel стана първият у нас оператор със „ зелена “ мрежа. В резултат на 10-годишен контракт за доставка на сила от възобновими източници, през днешния ден 86% от потреблението на мрежата на компанията се обезпечават от фотоволтаична централа във Верила планина. По този метод годишно се икономисват над 33 тона въглеродни излъчвания, равняващи се на излъчванията на 6450 семейства за година.

 

 

На фотографията от ляво надясно: Хакан Екмен, Global Networks Lead, Comms Industry в umlaut връчва документа на Спас Велинов, основен шеф " Технологии " в Yettel България
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР