За седми път в Пловдив това лято, между 24-30 юли,

...
За седми път в Пловдив това лято, между 24-30 юли,
Коментари Харесай

Творческа работилница за музика „Крикор Четинян“


За седми път в Пловдив това лято, сред 24-30 юли, ще се организира Творческа лаборатория за запознаване с хорова музика „ Крикор Четинян “ . В сегашното издание, което е отдадено на 80- годишнината от рождението на Крикор Четинян, ръководителите – Кръстин Настев и Сергей Павлов, и гост-преподавателят от Съединени американски щати – Джеймс Хан, ще срещнат участниците с нови, не изпълнявани творби от хоровата литература.

Акцент в сегашния курс е творбата „ Into this world ” (Четири хорови сезона) от американския композитор Пол Кери, което ще бъде изпълнено в акомпанимент на инструментален отбор на заключителния концерт на 29 юли от 19ч. в Епископската базилика в Пловдив.

В края на концерта диригента Кръстин Настев  ще показа новата си книга „ Хорът и хоровият диригент в операта. Аспекти при работа с оперен хор “. Творческата лаборатория се организира със съдействието на Община Пловдив, НУМТИ „ Добрин Петков “ и Общински институт „ Старинен Пловдив “.

Творческата лаборатория е основана през 2015 год. по концепция на  Крикор Четинян – бележит български хоров диригент и дълготраен учител по диригентство в АМТИИ-Пловдив и НМА „ Панчо Владигеров “- София и Кръстин Настев – негов възпитаник и почитател, който понастоящем е диригент на Варненската опера.

Летният курс дава опция на хоровите диригенти, студенти и учители по музика да работят с водещи фигури в класическата хорова музика, музикалния фолклор и джаза; предлага практическа работа с хор, самостоятелни или групови занимания по диригентска техника и теоретични лекции и се организира в Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство   „ Добрин Петков “, Пловдив. Кулминацията на Творческата лаборатория е обществен концерт, който по традиция се организира в емблематично архитектурно пространство в Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР