За седми път със самостоятелна изложба във варненската галерия Ларго

...
За седми път със самостоятелна изложба във варненската галерия Ларго
Коментари Харесай

„Любов” - изложба на Николай Ангелов - Гари във Варна

За седми път със независима галерия във варненската изложба " Ларго " се показва бургаския създател Николай Ангелов - Гари.

Събитието се открива на 5 април от 18:30 часа, а експозицията, представяща над 20 от най-новите картини на художника, е озаглавена „ Любов “. Изложбата ще може да бъде забелязана до 25 април.

Какви са тематиките в картините?
Темите и сюжетите в картините са свързани с най-важното и всеобхватно човешко възприятие – любовта. По-голямата част от творбите съставляват фигурални композиции, включени са и няколко натюрморта. Колоритът е по-ярък спрямо последната галерия на художника в изложба Ларго преди две години. В творбите откриваме оптимизъм, наслада от живота, жизнеутвърждаващи сюжети.

С усмивка и лека задявка към фена Гари създава сюжети, познати ни от хилядолетната човешка история – за търсещия човек и търсещия Човека в „ Диоген “, за свободата и нейните окови в „ Статуя на свободата “, за вярата и непредвидения излаз в „ Давид и Голиат “, за преходността на славата и вечността на забравата във „ Вечност “, за силата на слабостта в „ Европа “. Картина след картина Гари ни потапя в своя свят, в който най-важните послания са „ бит, мечтай, бъди себе си “.

Повече за създателя на изложбата
Николай Ангелов – Гари е роден на 13 ноември 1978 година в Карлово. През 2003 година приключва ВТУ,,Св. св. Кирил и Методий ” със компетентност,,Скулптура ”, само че работи главно в региона на живописта. От 2009 година е член на Дружеството на бургаските художници и взе участие интензивно във всички изложения и събития на групата. Има над 20 независими изложения във Варна, Бургас, Карлово, Пловдив, Карнобат и София и голям брой участия в сборни експозиции.

Николай Ангелов – Гари има шест независими изложения в Арт Галерия Ларго – „ Приказка ” (2012), „ Нов ден ” (2013), „ Любовни пространства ” (2014), „ Полет над деня “ (2016), " Тържество на насладата " (2018) и „ Спасение има “ (2021). През 2014 година Гари печели Наградата на СБХ за млад художник на Националната галерия „ Приятели на морето ” в Бургас. През март 2015 година Николай Ангелов – Гари завоюва Голямата премия „ Златният Езоп ” на XXII-то издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата, Габрово 2015. Носител е на наградата „ Художник на десетилетието 2008-2018 ” на Арт Галерия Ларго.

Работи и в региона на иконописта и е взел участие в изписването на параклис “Св. Пантелеймон ” в гр. Карлово (2003), на църквата “Рождество Богородично ” в село Братово (2007) и на фрески в Троянския манастир (2016). От 2012 година е член на Българското иконографско съдружие. Живее и работи в Бургас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР