За седма поредна година Община Пловдив стартира реализирането на подпрограма

...
За седма поредна година Община Пловдив стартира реализирането на подпрограма
Коментари Харесай

Община Пловдив заделя 100 000 лв. за детски площадки

За седма поредна година Община Пловдив започва реализирането на подпрограма „ Проектиране и създаване на нови детски площадки и/или поправки и узаконяване на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини “. Тя е част от общинската просветителна стратегия 2020 – 2022.

За финансиране на програмата за 2021 година са планувани 100 000 лева от бюджета на Община Пловдив. Те ще се употребяват за планиране и създаване на нови детски площадки, както и поправки и узаконяване на съществуващи такива. Предвидено е и облагородяване на дворни пространства, полагане на нова или замяна на съществуваща настилка, оформяне на алеи, озеленяване и други Със заделените средства могат да бъдат построени близо 25 обекта.

По програмата могат да аплайват общински детски градини на територията на Община Пловдив, които не са включени в план „ Пловдив през 2014–2020 година – образован, резистентен, мечтан европейски град” по Оперативна програма „ Региони в растеж” 2014–2020 и не са в развой на ново строителство. Приемът на документи за кандидатстване ще се реализира в отдел „ Образование “ към Община Пловдив.

Всеки план за финансиране може да включва и повече от една детска площадка и/или концепция за облагородяване на дворни пространства. Максималният размер на финансовата помощ е в размер на до 70% от допустимите разноски, само че не повече от 4200 лева с Данък добавена стойност за един обект, а останалите 30% се съфинансират от детските градини.

През миналите 6 години за възстановяване образа на детските площадки в общинските детски градини са вложени 1 375 986 лева, като 914 422 лева са вложени от общинския бюджет, а останалите средства – съфинансирани от детските заведения. За този интервал са построени общо 233 детски площадки и са облагородени 5 дворни пространства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР