За седма поредна година аутсорсинг индустрията бележи двуцифрен ръст и

...
За седма поредна година аутсорсинг индустрията бележи двуцифрен ръст и
Коментари Харесай

Влязохме в Топ 10 на най-желаните аутсорсинг страни

За седма поредна година аутсорсинг промишлеността бележи двуцифрен растеж и съставлява 3,6% от Брутният вътрешен продукт на България се показва в “Доклад за българската аутсорсинг промишленост 2017 “, направен от Българската аутсорсинг асоциация.

Делът на бранша на изнесените услуги в Брутният вътрешен продукт отбелязва постоянен напредък през последните години, като за 2014 година той е 2,8%, a за 2015 година – 3,4%.

Редица са факторите за опазване на позитивните трендове, само че най-основните са съществуване на квалифицирана работна ръка, интензивно взаимоотношение сред бизнес, обучение и страна, както и запазването на плоския налог и разширение пакета за поощряване на непознати вложения, разяснява Светослав Иванов, изпълнителен шеф на БАА в изявление за Bloomberg TV.

„ Насърчавам всички сътрудници от бизнеса и образованието да бъдат дейни и настоящи в посока развиване на просветителната система и бизнеса като цяло. Българската аутсорсинг асоциация (БАА) има 2 създадени магистърски стратегии в партньорство с университети в Пловдив и Бургас. Едната е „ Информационни технологии в ръководството и трансформацията на бизнес процеси “ в университета „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас, в която преподавателите дружно с настоящи оперативни мениджъри от бизнеса участваха в основаването на наличието. Другата е „ Английски език и ръководство в бизнеса “ в пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ". Тези стратегии са доказателство, че когато има предпочитание от страна на бизнеса и на просветителните институции, нещата се случват. “, добави Светослав Иванов.

Запазва се наклонността BPO секторът да е водещ по оборот и дял в аутсорсинг промишлеността с 53%. ITO секторът се откроява с най-висока облага, като образува 47% от промишлеността.

За съпоставяне през 2016 година BPO секторът е бил с 58%, а ITO с 42%. По данни от “Доклад за българската аутсорсинг промишленост 2017 “ сегменти HRO и FAO също означават приръст, като те имат огромен капацитет за развиване в бъдеще.

Индустрията на изнесените услуги се развива освен в София, само че и в по-големите градове като Пловдив, Бургас и Варна. Основните характерности, който би трябвало да има едни град , с цел да бъде атрактивен за аутсорсинг фирмите, не престават да бъдат съществуване на нужния човешки запас и образователни заведения, добре развита инфраструктура, подобаващ клас офис здания и стратегическо географско разположение.

България е водеща аутсорсинг дестинация в Европа и света, позиционирайки се измежду първите 10 най-желани страни на световно равнище . " Редица интернационалните компании са построили офиси у нас и не престават да разрастват активността си. Наблюдава се нахлуване и на нови вложители на българския пазар ", добави Светослав Иванов в изявление за Bloomberg TV.

Основните преимущества на страната ни са географското й състояние, плоският налог, който е доста атрактивен за вложителите, и не на последно място, добре развитият човешки запас във връзка с езикови знания и подготовка по осведомителни технологии. /Марица.бг
тагове топ 10 най-желани аутсорсинг страни  Влязохме в Топ 10 на най-желаните аутсорсинг страни
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР