За седем месеца, в които бяхме в правителството, направихме социална

...
За седем месеца, в които бяхме в правителството, направихме социална
Коментари Харесай

Нинова в Бургас: БСП единствено предлага бързо и работещо решение - таван на цените на храните

 izbori_2023_v1_014

" За седем месеца, в които бяхме в държавното управление, направихме обществена стратегия, която Българска социалистическа партия не е правила в последните 10 години. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Бургас по време на среща с членове и симпатизанти на партията. В препълнената зала на Бургаския университет участваха още лидерът на листата Петър Кънев, регионалният ръководител и член на Изпълнителното бюро - Стойко Танков, както и листата на “БСП за България “ в региона.

Пред събралото се голям брой тя напомни изпълненото от Българска социалистическа партия: „ Погрижихме се за децата и младите фамилии и през днешния ден в България има безвъзмездни детски градини и ясли, безвъзмездни учебници до 12-ти клас. Еднократна помощ от 300 лв. до 4-ти клас. Увеличено майчинство и детски надбавки, а младите фамилии с деца имат необлагаем най-малко – 600 лв. за едно дете и 1200 за две. “

„ Наша съществена грижа бяха също и служащите и работещите небогати “, съобщи Нинова и продължи: „ Над 500 хиляди българи работят на минимална заплата. Затова направихме две старания – увеличихме я, а по-късно я направихме 50% от междинната, което към днешна дата е 950 лв.. 42 пъти сме внасяли това предложение, до момента в който успеем “, напомни водачът на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ партията се е погрижила и за възрастните хора с 40-процентното нарастване на пенсиите. Също по този начин беше замразена цената на тока през зимата на всички семейства и това е избавило милиони фамилии от високите цени на електрическата енергия.

„ За да създадем всичко това, хвърлихме старания да има и работеща стопанска система. Тя беше доста застрашена при започване на войната. Затова наложихме таван на цената на тока за компаниите от 200 лв. и за първи път България е преди всичко за нещо положително – първо място по индустриално произвеждане в Европейски Съюз в края на нашия мандат “, уточни тя.

Според Нинова, обаче, всичко това към този момент е изядено от инфлацията. „ Трябва да се продължи политиката в отбрана на приходите и понижаване на цените. Ние сме единствената партия, която сега предлага бързо и работещо решение. Служебното държавно управление прави инспекции по магазините от два месеца – да сте забелязали фрапантно да са паднали цените? “, попита тя и добави, че с инспекции на етикетите няма да стане, би трябвало здрава ръка, държавна роля.

 

„ Ние го виждаме, посредством налагането на таван на цените на храни. След Франция, Испания, Португалия, Унгария, Гърция, последните дни това направиха Словакия, Черна гора и Република Северна Македония “, сподели още тя.

Председателят на партията увери, че това ще е едно от първите дейности в идващия парламент. „ Това е единствената работеща мярка сега, само че тя е краткотрайна. Истинската политика по обезпечаване на храни на положителни цени е грижата за земеделието. Веднага би трябвало да се възстановят “Напоителни системи “ и да се вържат към българските язовири. Трябва дотациите на европейските аграрни производители и на българските да се изравнят. Да се преразгледат дотациите и тук в България. Драконовски ограничения за прекъсване на контрабандата при вноса на плодове и зеленчуци, а от през днешния ден и на яйца “, съобщи Нинова и за следващ път прикани служебния кабинет да спрат незабавно вноса от Украйна.

 

По думите ѝ тя не е член на Европейския съюз и можем да го създадем.
Нинова изясни, че по едно и също време с преодоляването на инфлацията, би трябвало да продължат да порастват и приходите.

 

„ Категорично не одобряваме плана за бюджет на служебното държавно управление. Там се планува увеличение на налози и заледяване на приходи. В тази рецесия и беднотия това е парадокс. Намерението да се отстранен данъчните облекчения в туризма ще удари сериозна по бранша, изключително в този регион. Искат да вдигнат и акциза на горивата и силата. Няма да го позволим, ще поставим всички старания – ще приказваме с всички “, безапелационна е тя и добави, че би трябвало да имаме различен бюджет със тласъци за стопанската система и помощ за фамилиите.

Друг значим въпрос съгласно Нинова остава тематиката за войната и мира. „ Нашата позиция е ясна – неутралитет на България. От Българска социалистическа партия постоянно сме упорствали за прекъсване на военните дейности, дипломатически договаряния и определяне на дълготраен мир. Подкрепата за даване на оръжия значи още война и гибел “, счита водачът на социалистите.

Според ръководителят на Българска социалистическа партия някои партии се пробват да експлодират въпроса за войната и мира, посягайки на монументи – Паметника на Съветската войска.

 

„ Не за първи път общинските ни съветници в София се борят за запазването му. Десните партии протягат ръка на паметта на България. Ние направихме жива верига, митинг. С наши средства ще сменим счупената плоча, тъй като това е паметта на българския народ. В Пловдив пък им скимнало да посегнат на паметника Альоша – в неделя ще има поход на мира, още веднъж жива верига и ясна позиция “, уточни водачът.

Следващата надпартийна тематика, която Нинова очерта, е запазване на българските полезности, обичайното семейство и българските деца. „ Ние водим тази борба най-малко от 5 години, тя е извънредно тежка и имат желанието на ди вкарат сред 40 и 60 пола, разнообразни от мъжки и женски. Това е джендър идеологията. Ние не желаеме да сме “родител-1 “ и “родител-2 “, желаеме да бъдем майка и татко. Искаме децата ни да са момче и момиче, а не нещо трето. Това е посягане против човешката природа “, безапелационна е тя.

По думите ѝ даже решението на Конституционен съд по отношение на Истанбулската спогодба не ги стопира. „ Преди 2 седмици Европейска комисия реши, че ще я ратифицира от името на всички европейски страни, макар че 6 страни не сме съгласни. Много пъти съм писала до европейски институции и до Партията на европейските социалисти, че това не дава отговор на българската Конституция и ми споделят да си променим вътрешното законодателство ", изясни ръководителят на социалистите.

Пред присъстващите Нинова даде и още един образец: „ Съдът по правата на индивида в Страсбург взе решение във връзка дело в Литва, че тази идеология може и би трябвало да се преподава в учебните заведения. И в нашите учебници към този момент има такива уроци – по “Човекът и природата “ за 6-и клас. Също по този начин Министерството на образованието прави анкети при дребните деца, в които да се дефинират по какъв начин се възприемат – като момче, момиче или нищо друго “, уточни тя.

„ Затова ни подкрепете за този референдум, само че и за изборите. Защото ние сме единствената партия, която е срещу джендър идеологията. Само с помощта на нас, два пъти в Народното събрание стопираме това. Благодарение и на църквата, които оказват сериозна поддръжка “, сподели още Нинова.

По думите ѝ ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България не са опция едни на други, те са едно и също. „ Гласуваха дружно за нова ескадрила F-16, както и изпращане на оръжия за Украйна. Заедно поддържат джендър идеологията и събарянето на паметниците и заличаване на паметта на България, а също и бюджет под 3% недостиг, който би означавал рязане на обществените приходи и повдигане на лихви. По огромните политики те нямат разлики, единственото за което се карат е кой е по-корумпиран “, счита водачът на Българска социалистическа партия.

И продължи: „ Алтернативата на всичко това е Българска социалистическа партия – ние сме за мир, срещу джендър идеологията, за обществена политика, за засилена роля на страната, за опазване на паметниците и паметта на България. Това е през днешния ден изборът – десни, демократични, глобалистки, джендъристки или обществена, национално виновна партия с роля на страната в икономическите, в публичните връзки. “

Във връзка с Еврозоната Нинова изясни, че сега не би трябвало да се приема еврото, тъй като ще докара до удар по стопанската система, ще се покачат цените и най-много – няма да е потребно за семействата.
Според Нинова безусловно проведено и целеустремено се унищожава Българска социалистическа партия. „ Президентът сътвори Политическа партия съзнателно и сподели това са новите леви, а ние сме остарялото статукво. След това по същия метод с „ Български напредък “. Сега ни основава трета компания дубльор – новата левица, която нито е нова, нито е лява – това е група по ползи “, съобщи тя.

" Вие сте силата, би трябвало ни вашата поддръжка на тези избори, по тази причина би трябвало цялостна готовност гласувайте с номер 1 в бюлетината “, прикани водачът на Българска социалистическа партия.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР