За седем години държавата прави три опита за конфискация на

...
За седем години държавата прави три опита за конфискация на
Коментари Харесай

Държавата готви нов удар на затворника милионер Георги Вълев

За седем години страната прави три опита за конфискация на имущество, добито от незаконна активност от пандизчията милионер Георги Вълев. На 21 юни 2018 година в Окръжния съд във Велико Търново е планувано следващото, трето дело на комисията „ Антикорупция “, сочи информация в „ Държавен вестник ”.

Искът е за 3 611 169 лева за 41 парцела и парични суми на Вълев и на жена му Анелия, добити от действия, за които не са съумели да потвърдят трудови приходи, написа " Борба ".

През 2011 година Окръжният съд запорира 54 парцела за близо 10 млн. лева по искане на комисията за лишаване на нелегално имане и като поръчителство в интерес на страната. Тогава Вълев още не е наказан. През 2016 година отново Окръжният съд освобождава 13 парцела и подвига натрапен запор върху дружествени дялове във компании и над 7 автомобила – леки и товарни, тъй като са били закупувани с потвърдени приходи.

През февруари 2018 година комисията, която към този момент се назовава „ Антикорупция “, внася нов иск в Окръжния съд за конфискация на 41 парцела за над 3,6 млн. лева Георги Вълев към този момент е в пандиза с влезнала в действие доживотна присъда без право на подмяна за обезпечение на две поръчкови убийства от групата „ Килърите” – на адв. Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев и за лихварска активност. Всички парцели и пари, които се желае от съда да бъдат иззети в интерес на страната, са разказани в детайли в „ Държавен вестник” от 24 март т.г. в известие на Великотърновския областен съд.

Ще вземе ли страната парцелите по морето – в Царево и Слънчев бряг, и на каква цена?
През 2011 година е наложена забрана върху 20 дка в Царево на компанията „ Саут коуст инвестмънт “ ООД, в която Анелия и Георги Вълеви са съдружници. Теренът е бил платен през 2005 година, а пазарната му оценка е 6 млн. лева Имотът е за ваканционно населено място „ Сънрайз вилидж блок А “. През 2016 година съдът подвига възбраната върху този парцел на брега на Черно море. Цена не е посочена. Сега „ Антикорупция “ желае конфискация на 686 495 лева действителна стойност от предписание с… 14 дка в Царево и настрана още 161 830 лева от 788 кв. м в промишлената зона на Царево. Не излиза наяве по какъв начин терен от 20 дка с пазарна оценка от 6 млн. лева за седем години е станал два имота с подобен размер и с такава цена.

За пръв път в този иск до съда на „ Антикорупция” се показва и парцел в Слънчев бряг. Двата имота са с по една втора идеални елементи от по 8238 кв. м, а действителните суми от разпореждането с тях са по 648 770 лева И двата терена са от 2004 година, само че единият е от юли, а другият от септември. Одобрени са с една заповед на кмета на Несебър от май 2004 година Сега се желае и лишаване на 3 дка в село Резово, община Царево. Теренът е пета категория и с ограничавания по Закона за биологичното многообразие.
Търговската къща в центъра на В. Търново измежду най-скъпите парцели – 800 000 лева

Да се отнеме в интерес на страната целият втори етаж от 112 кв.м в центъра на В. Търново, прочут като Търговската къща и съпружеска общественост на Вълеви. В определението на съда от 2011 година за този парцел е посочена стойност от 800 000 лв.. Няма данни през 2016 година съдът да е го е освободил от възбраната и през 2018 година се желае неговата конфискация. От Анелия и Георги Вълеви в този момент страната желае да отнеме още 137 кв. м парцел на ул. „ Иван Вазов” 33 в остарялата столица, къща и земя върху обща повърхност от 1500 кв. м в еленското село Давери, равнища в село Палици, изоставени ниви на разнообразни места в Еленско от над 50 дка, дворни места в свищовското село Горна Студена, широколистни гори в Стражишко, къща и икономически постройки в Добри дял, жилище в кв. „ Картала” и така нататък

Няколко нотариални акта би трябвало да бъдат оповестени за недействителни, в случай че съдът почете настояването за това на „ Антикорупция “. Почти всички са от 2007 година Тогава Анелия и Георги Вълеви продават на компанията „ Поликомерс – Г “АД една втора идеална част от 1422 кв. м, 919 кв. м на ул. „ Теодосий Търновски “, парцел в Арбанаси от 842 кв. м – къща и икономически постройки, 9 дка ниви в Големаните, би трябвало да се скапват и имотни покупко-продажби в Джулюница и Килифарево. В желае на комисията са разказани още десетки ниви в села и махали в региона, които подлежат на възможна конфискация.

Мистерии към банкови заеми и пазаруване на дялове от компании
146 149 лв. е действителната сума по банков заем и овърдрафт по заем от 2007 година, които Вълев би трябвало да върне на страната. 42 100 лева е действителната цена от предписание с хранителен магазин на ул. „ Велики Преслав “ във В. Търново, 4000 лева са получени от гараж, 10 250 лева от добит парцел в Павел, други хиляди левове от разнообразни парцели в страната желае да бъдат иззети в интерес на страната комисията, тъй като са с необоснован генезис.

5000 лева са били получени от 500 дяла от капитала на „ Европа Палас “, 36 355 лева от продажбата на 251 дяла от „ Венид – Съни – инвестмънт “. Сега няма искане за конфискация на капитала на „ Премиер Еърпорт “ ООД и върху дяловото присъединяване на Вълев в още няколко търговски сдружения. Запорите върху тях са били вдигнати през 2016 година Преди две години са освободени и 7 автомобила на Вълев. Сега се желае лишаване на 10 200 лв., колкото е действителната сума, получена от продажба на товарен мерцедес.
Така на процедура излиза, че пандизчията Вълев не е беднякът милионер, а две години е имал опция да оперира с имущество, на което запорите и възбраните са вдигнати. Защо тогава той води куп каузи сега и по беднотия му назначават служебни юристи, а в декларациите си афишира, че няма никакви приходи? На този въпрос би трябвало да отговори страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР