За съжаление Законът за социалните услуги влиза в сила на

...
За съжаление Законът за социалните услуги влиза в сила на
Коментари Харесай

Александър Сиди: Страховете на хората са, че норвежците са на границата и ще им вземат децата

" За страдание Законът за обществените услуги влиза в действие на 1 юли. Срещу него има задоволително мощни причини от разнообразни групи в обществото и ние бяхме длъжни да се вслушаме в тях. Имаме страховит разговор с Министерството на труда и обществената политика и работим върху това да се опитаме да почистим всички противоречиви въпроси “. Това разгласи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. От партията упорстват за анулация на някои от текстовете поради опасения на родители, че може да се стигне до елементарно лишаване на деца.
" В обществото има чувство, че нещо неправилно се прави. Страховете на хората са, че норвежците са на границата и ще им вземат децата. Наистина в закона са написани няколко неща, които съгласно мен са недомислици. Надявам се, че няма зла предумисъл в текстовете. Дефиницията за дете в риск е доста необятна. Всяко едно дете действително може да попадне в тази обстановка и да бъде дете в риск “, съобщи още Сиди. Той изясни и самата верига – Неправителствени организации взе участие в мултидисциплинарен екип, който предлага на шефа на „ Социално подкрепяне “ да бъде изведено това дете от фамилната среда. Директорът със своя заповед и без правосъден надзор дава позволение за това и същото това Неправителствени организации дава обществената услуга на това дете. „ Това е спор на ползи и тази верига тормози българските жители “, изясни още Александър Сиди.
От Вътрешна македонска революционна организация желаят НПО-тата да нямат никакво присъединяване в процеса по лишаване на детето, както и бърз правосъден надзор – в границите на три дни, върху заповедите на шефа на „ Социално подкрепяне “. Според Сиди концепцията на закона би трябвало да бъде изменена, тъй като той приказва за децата като нещо настрана. „ Трябва да търсим решение на това децата да останат в фамилията и то да бъде подкрепено. Тоест съществена полезност да бъде не самото дете, а фамилията, в което то живее “, добави депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.
„ Ние предложихме всички тези фрагментирани доста закони, които почти споделят едно и също, да бъдат събрани в един общ кодекс за обществените услуги. За тази концепция приказваме от много време и считам, че това е верният път. Имаме предварителни диалози и допускам, че предлагането ни ще бъде подкрепено от сътрудниците ни от ГЕРБ “, счита Александър Сиди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР