За съжаление, времето явно не е достатъчно...В събота, 25 юни,

...
За съжаление, времето явно не е достатъчно...В събота, 25 юни,
Коментари Харесай

9 години от неизпълненото обещание на Община Русе

За страдание, времето очевидно не е задоволително...

В събота, 25 юни, от 9:15 часа велосипедисти се събират да отбележат 9-ата годишнина от неизпълненото решение на Общински съвет на Община Русе за велоалея до Текето. Поводът е фестивалът „ Сцена под Липите”, оповестиха от съдружие „ Вело-Русе “.

“За поредна година единственият безвреден метод за напредване до Текето с велосипед е в проведено шествие”, сподели Кольо Пазарджиев, ръководител на Вело-Русе, представен от.

”Пример е идният в събота празник “Сцена под липите” – искащите да го посетят с колело или различен различен на персоналния автомобил превоз безусловно рискуват живота си! Затова точно на 9-ата годишнина от обещаната, само че неизпълнена велоалея до Текето, взехме решение да организираме русенските велосипедисти и да обърнем внимание на община Русе за следващ път за поетия и несбъднат ангажимент.”

“Ако всяка година общината строеше по 1 км, това към този момент щеше да е осъществен проект” – добави Ростислав Кандиларов, координатор на сдружението. Той напомни в резюме сагата с велоалеята:

● през април 2013г. предприемчив комитет събра над 800 подписа в подписка по Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление с искане за предприемане на дейности за създаване на велоалея от Русе до Николово/Лесопарк Липник;

● на 20.06.2013г. Общинският съвет на Русе одобри решение за построяването на алеята и стъпки за случването ѝ;

● през 2014 година общинското управление не съумя да извърши частта от решението планувана за онази година, само че през 2015 година беше предоставено и изпълнено предпроектно изследване за целия участък;

● в края на 2015 година Вело-Русе предложи включването в бюджет 2016г на поетапно създаване на алеята;

● защото нито едно от предложенията (по всевъзможни вело-въпроси) на Вело-Русе към бюджетите на Община Русе за 2015 и 2016 година не бе признато, за бюджета 2017 година сдружението се отхвърли да направи искания;

● предложенията към бюджета за 2018 и 2019 година още веднъж не беше прието;

● предлагането към 2020 година бе в началото признато, само че потъна в Ковид пандемията

● предлагането за 2021 година беше “прието”, само че не откри реализация под каквато и да е форма годината;

● предлагането към бюджет 2022 година бе “прието”;

● изтекла е към този момент половината от 2022 година.

Сборен пункт за велошествието е площадът пред Община Русе – 09:15 часа.

В 09:30 ще е началото на похода по маршрут – ул. "Александровска ", ул. "Тулча ", бул. "Липник ", след което по пътя, паралелен на несъществуващата алея, свързваща град Русе със с. Николово, ще се насочи към Текето и ще приключи до сцените на фестивала „ Празник под Липите “.

Прибирането към Русе е “свободно” като уредниците предлагат и ще преведат искащите по маршрута през Касева чешма.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР