За съжаление вирусът мутира и няма общо правило, по което

...
За съжаление вирусът мутира и няма общо правило, по което
Коментари Харесай

Борисов: Задава се тежка криза, докато здравната ситуация остава усложнена

За страдание вирусът мутира и няма общо предписание, по което да се работи и по тази причина eвропейските страни би трябвало да сме гъвкави и да действаме дружно. Това написа във Facebook " министър председателят Бойко Борисов след видеоконференцията на Европейския съвет.

Много тревожни са информациите, които сътрудници споделиха на днешния Европейски съвет.

Регистрират се голям брой инфектирани и смъртни случаи . Претоварена е здравната система. Трупат се големи външни задължения и се следи спад на Брутният вътрешен продукт. След здравната рецесия във всички случаи ще има и доста тежка финансова и икономическа рецесия. Тези свои упования е споделил министър председателят.
 Евролидерите лимитират несъществени пътувания, няма да затварят границите
Евролидерите лимитират несъществени пътувания, няма да затварят границите

Това разискват довечера евролидерите на видеоконференция на Европейския съвет

Надявам се, че огромните количества ваксини , които сме платили, в идващите месеци ще дойдат в България. Европейската организация по медикаменти и Европейската комисия работят за увеличение на производителния потенциал на фирмите.

Министър-председателят подчертава и върху друга тематика, която бе прегледана на Съвета - забавянето на имунизациите в част от страните членки . Премиерът Борисов беше безапелационен, че имунизационният проект в България се реализира по най-разумния и уравновесен, верен метод, като в това число се подсигурява, че получилите първата доза от имунизацията жители, ще получат и втората доза.

По отношение на единния пазар и свободното придвижване при надграждане на ограниченията за преодоляване на пандемията министър председателят Бойко Борисов , че ние като страна сме подготвени и с цифров паспорт, и със документ за имунизация .

" Но аз мисля, че това доста мъчно ще стане, тъй като във връзка с единния пазар имаме свободно придвижване на хора. Да, всяка страна членка несъмнено ще приложи някакви механизми за допускане на други жители в своята страна, само че все още не мисля, че ще се вземе такова решение ", уточни още министър-председателят Бойко Борисов.
 Бойко Борисов не отваря заведенията за хранене и нощните клубове
Бойко Борисов не отваря заведенията за хранене и нощните клубове

Склонен е на компромис единствено за учениците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР