За съжаление след първоначалния шок от огромната трагедия, сега започваме

...
За съжаление след първоначалния шок от огромната трагедия, сега започваме
Коментари Харесай

Българка в Адана: Започваме бавно да осъзнаваме колко страшно е всичко

За страдание след първичния потрес от голямата покруса, в този момент започваме постепенно да осъзнаваме в действителност какъв брой ужасно е всичко. Това показа българката Цветелина Тунтева, която живее в турския град Адана, обиден от земетресенията.

" Трагедията не е обвързвана единствено със загубите на човешки живот, следствията занапред предстоят. Има доста срутени здания, както знаете градовете Хатай и Кахраманмараш не съществуват. В Адана също има доста вреди, въпреки и да е настрана от епицентър - цели квартали са обезлюдени, блоковете са мощно повредени, напукани ", сподели тя по Българска национална телевизия.

Вече стартират следени гърмежи на рисковите здания, само че хората остават без покрив над главите си и занапред следва да се разбере какъв брой огромна е загубата за всички, изясни тя.

От моя другарка, която работи на летището в Адана, където кацат всички самолети с интернационална помощ разбрах, че това са над 500 самолета в рамките не 3-4 дни. Много е мощна помощта. Оценява се от наши познати и близки, че българите бяхме измежду първите, които пристигнахме да оказваме помощ. Хората бяха прелестно сюрпризирани.

На терен организацията е съвършена - раздават се храна, вода и чай на хората, които са останали без покрив, издирвателните акции се организират с най-модерни софтуерни средства, уточни още Цветелина. Конгресният център на университета в Адана и спортните здания са отворени, с цел да подслонят хора, защото времето е студено и животът в палатки и коли е още по-труден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР