За съжаление само една от петте най-евтини коли в света

...
За съжаление само една от петте най-евтини коли в света
Коментари Харесай

Най-евтините нови коли в света

За страдание единствено една от петте най-евтини коли в света се продава публично у нас, като има още една, която се предлага в Европа и респективно може да доближи до нашия пазар релативно елементарно. Останалите са предопределени за индийския, и американския пазар. Ето и кои са те.

Първото място, съгласно оценките на специалисти от Car and Driver, е за Renault Kwid, което е предопределено основон за индийския пазар и коства 3 900 $.

На втората позиция също е кола, предопределена за Индия, само че този път създадена от японци. Става дума за Maruti Suzuki Alto, което се предлага за Щатски долар 4 100.

Бронзът е за една доста забавна китайска кола. Това е електрическият автомобил Hong Guang Mini EV, който се предлага за Щатски долар 4 400. Има концепция тези коли да се появят и в Европа, само че към момента не е ясно на каква цена.

Четвъртото място заема съветската Lada Granta, която в родиваната си коства $6 200, петата позиция е за един от бестселърите на нашия пазар Dacia Sandero с цена от Щатски долар 8 300 (у нас базовата цена на Sandero е 19 800 лева.).

Последната позиция в топ 5 е за три автомобила - Chevrolet Spark, Smart Fortwo и Mitsubishi Mirage, струващи надлежно 14 400, 14 650 и 14 990 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР