„За съжаление, с последното посещение на българската делегация в Битоля,

...
„За съжаление, с последното посещение на българската делегация в Битоля,
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: С последното посещение на българската делегация в Битоля, духовете на миналото се събудиха

„ За страдание, с последното посещаване на българската делегация в Битоля, духовете на предишното се разсъниха, разпалвайки още веднъж езика на омразата и недоверието, против които сполучливо се борихме. Затова изцяло разбирам и чувствам гнева на жителите през миналите дни”, споделя във видеообръщение във вторник вечерта министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

Ковачевски декларира, че работата за подсилване на разговора и възстановяване на връзките сред „ двете народи до окончателното споразумяване на спора” би трябвало да продължи. За да бъде сполучлив обаче този разговор, нито една от двете страни не би трябвало да прави крачка обратно, не би трябвало да бъде позволено непрекъснато връщане към предишното, което води до „ еднодневна политическа облага, само че дълготрайно увреждане на нежните отношения”, които България и Република Северна Македония построяват.

„ Страната ни получава своята самостоятелност след Втората международна война, в която жителите вземат участие в антифашистката национално-освободителна война. Антифашистката ангажираност на жителите е част от нашата национална еднаквост, с която се гордеем в демократична Европа”, споделя във видеообръщението си Ковачевски, което приключва с това, че Република Северна Македония ще продължи промените във всички области, които ще приготвят страната за пълноправно участие в Европейски Съюз. „ Това са процеси, които водим за наше положително, за развиването на страната ни и по-добри условия за гражданите”, приключва министър председателят на Република Северна Македония.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР