За съжаление почти всеки ден има смъртен случай на пътя.

...
За съжаление почти всеки ден има смъртен случай на пътя.
Коментари Харесай

Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев категоричен: Отнемането на автомобили дава резултат

За страдание съвсем всеки ден има смъртен случай на пътя. Направили сме статистика, че най-често младите водачи, главно мъже до 28 години, са отговорни за тежките произшествия. Говорим за 12-13% от злополуките. Подкрепям концепцията младите водачи да не се качват на мощни коли. Тук ролята на фамилията е огромна, тъй като приключва детето учебно заведение и бащата купува мощна кола, с която след това става тежка злополука.

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният началник на КАТ Тенчо Тенев. 

" Високите санкции могат да решат проблемите. Отнемането на колите също дава резултат, видно е. КАТ не лишаване коли. Колите се лишават в интерес на страната от съда. Поставянето на повече камери също е добра мярка. Българинът схваща единствено, когато му бръкнеш в джоба. Редно е пътната полиция да желае персоналните карти на всеки пасажер в колата. Ние сме част от Министерство на вътрешните работи ", сподели още той.

" Автотехническите експертизи, кръвните проби и пробите за опиати се забавят доста и това пречи на делата. Има и противоположната страна - дрегерът е отчел алкохол, ние взимаме книжката на индивида, само че лабораторната проба демонстрира, че лидерът не е пил. Това също е проблем Причината е, че лицензираните лаборатории са малко. Категорично би трябвало да се построят още лаборатории ", разкри Тенев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР