За съжаление, не катастрофата, а пожарът е убил пътниците. Участъкът

...
За съжаление, не катастрофата, а пожарът е убил пътниците. Участъкът
Коментари Харесай

Версии: Не катастрофата, а пожарът убил пътниците, имало запалимо вещество в автобуса

„ За страдание, не злополуката, а пожарът е умъртвил пасажерите. Участъкът е тежък, има един сериозен надолнище, който може би е подвел водача, само че аргументите може да са доста “, разяснява пред Българска национална телевизия Магдалена Милтенова - представител на Конфедерация на автобусните превозвачи.

„ Това е нов рейс, той сигурно е бил екипиран с ограничител на скоростта “, счита тя. Милтенова допуска, че водачът може и да е бил обиден след дълъг престой на турската граница. Там има тежък проблем в това отношение и постоянно се чака с часове, което се отразява тежко на водачите.

„ Най-голямата причина за тежкия случай е несъобразената скорост на лидера “, счита въпреки това Васко Пиргов, специалист по мотори вътрешно горене. „ Навлизайки в мантинелата, рейсът чупи знака, който го изхвърля на 35-40 метра напред, настъпвайки гумата, тя гърми. Това е този екот, който някои са чули, въпросният гърмеж. В предната част на рейса, където е бил съдбовният удар, е имало елементарно запалимо вещество “, счита той.

Бившият следовател в Националната следствена работа Георги Илиев регистрира необичайно държание на лидера.

„ Ясно проличава, че държанието на водача на рейса е несъответстващо - той се удря в мантинелата, минава в ляво, в дясно по пътното платно, което ни приказва, че нещо се е случило в този миг. Главната задача на проверяващите е да се откри дали пожарът е зародил преди или след удара в мантинелата и какво е горяло толкоз доста “, акцентира той.

Той смята, че пожарът е бил доста къс и с доста висока температура. „ За да има гърмеж, значи, че има струпване на пари от летливо горящо вещество в самия рейс “, изясни специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР