За съжаление нашата страна е на последно място по процент

...
За съжаление нашата страна е на последно място по процент
Коментари Харесай

Проф. Гетов: България е на последно място по процент имунизирани

За страдание нашата страна е на последно място по % ваксинирани. В България имаме ваксинирани с първа доза към 2 млн. души, само че това е надалеч от нужната численост, с цел да приказваме за групов имунитет. Това съобщи в " Денят стартира " представителят на България в Европейската организация по медикаментите проф. Илко Гетов.

" Имунитетът основан от имунизирането е по-траен от имунитета основан от преболедуването. Няма данни за повече от 5-6-8 месеца имунитет след преболедуване ", сподели проф. Гетов.

По думите му на този стадий имунитетът след имунизиране трае година, година и половина.

Проф. Гетов акцентира, че на този стадий в Европейската организация няма постъпило заявление да се разгласи, че би трябвало да бъде поставяна трета доза.

" Вирусът, с цел да съществува, той би трябвало да се нанесе върху гостоприемника, върху човешкия организъм, той също се променя, както виждате към този момент има Делта вид, който е малко по-различен, в случай че инкубационният вид на английския вид беше 7-8-10 дни, тук към този момент приказваме за 4 дни, само че с доста по-висока степен на разпространяване на болестта, което значи, че самият вирус също се приспособява към новите условия и напъните на човечеството да прекрати с тази болест ", сподели той.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР