За съжаление нашата инвестиция в съдебната система на РС Македония

...
За съжаление нашата инвестиция в съдебната система на РС Македония
Коментари Харесай

Американският посланик в Скопие: Дадохме $500 млн. за съдебни реформи на РСМ, а няма напредък

За страдание нашата инвестиция в правосъдната система на районен съд Македония не даде упования резултат. Това самопризнание направи американският дипломат в Скопие Анджела Агелер.

" Ние сме изцяло разочаровани когато става въпрос за напредъка в правосъдната система. До момента сме вложили половин милиард $ за правовия ред и справедливата правосъдна система, само че не виждаме усъвършенстване и промени, които трябваше да са факт след такава огромна инвестиция ", сподели дипломатът пред локалното издание " Капитал ", представено от БГНЕС.

" В последна сметка систематичната корупция в цялата страна, във всички нейни браншове, директно вреди на жителите на Северна Македония, а не на нас. Всички вие заслужавате едно общество, държавно управление, правосъдна система, където има транспарантни дейности и те са в услуга на жителите ", съобщи Агелер и акцентира: Това е основата на всяка една честна и функционираща народна власт. " Върху това нещо би трябвало да се концентрира държавното управление, без значение коя партия взе участие в ръководството на страната. Съдебната система би трябвало да бъде самостоятелна и изцяло финансирана, неполитизирана от държавното управление. Политическите водачи би трябвало да се стремят към това, а жителите да го изискват ", счита посланик №1 на Съединени американски щати в РСМ.

Според нея " плановете за построяването на Коридор №8 и № 10 са най-голямата инфраструктурна инвестиция в историята на РСМ ". " Ползите за жителите са големи: огромен брой работни места, контракти с локални компании, в това число и партньорство с една от най-големите американски компании, която работи на Балканите и в света. Когато това строителство завърши, пътуването ще намалее в страната и ще има съгласуваност с останалите сътрудници от НАТО, ще се усили търговията и РСМ ще се трансформира в витален транспортен център ", разясни още американският посланик в Скопие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР