За съжаление мрежите няма да оцелеят, виждате какво прави Русия,

...
За съжаление мрежите няма да оцелеят, виждате какво прави Русия,
Коментари Харесай

Украйна призова намиращите се в чужбина граждани да не се връщат

За страдание мрежите няма да оцелеят, виждате какво прави Русия, сподели вицепремиерът Ирина Верещук

Украинските управляващи приканиха отпътувалите поданици към момента да не се връщат в страната, оповестява Би Би Си. Вицепремиерът Ирина Верещук прикани украинците, които в този момент са в чужбина, да не се връщат вкъщи до пролетта. Това е належащо, с цел да не се усили натоварването на електрическата мрежа

" Ще ви помоля да не се връщате, би трябвало да преживеем зимата. За страдание мрежите няма да оцелеят, виждате какво прави Русия. Ако е допустимо, останете в чужбина за зимата ", сподели тя.

Европейският съюз ще даде на Украйна незабавна помощ в размер на 1 милиарда евро и 400 електрогенератора за възобновяване на електрозахранването. Това пък обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на интернационална донорска конференция в Берлин, отдадена на възобновяване на Украйна. Тя и Олаф Шолц са домакини на интернационалната конференция в Берлин, на която се разисква възобновяване на Украйна. В нея вземат участие интернационалните специалисти, както и украинският министър председател Денис Шмигал и полският министър председател Матеуш Моравецки.

" Русия нанася удари по гражданската инфраструктура, изключително по енергийната ", сподели фон дер Лайен и добави: „ Затова работим с Украйна за възобновяване на инфраструктурата ѝ с 1 милиард евро незабавна помощ. Осигурихме и 400 генератора за ток, само че това не е всичко.

" Украйна се нуждае от незабавна отплата за загубите още сега ", сподели тя. – „ Русия се пробва да сковава Украйна, само че ние не трябва да позволим това да се случи. ”

На конференцията Фон дер Лайен даде обещание, че Европейски Съюз ще отпуска по 1,5 милиарда евро месечно на Киев, и предложи на Европейската комисия да бъде делегирана отговорността за отпущането на средства за дълготрайното възобновяване на Украйна, за което, съгласно нея, ще са нужни над 350 милиарда евро.

Постоянните съветски офанзиви с дронове съставляват следващо най-брутално проявяване на войната на Русия против Украйна, само че също по този начин са знак за отчаянието на Москва, съобщи немският канцлер Олаф Шолц на откриването на Берлинската конференция, представен от Българска телеграфна агенция. 

Историята на Германия сподели, че е допустимо една страна да бъде възобновена даже след опустошителна война, по тази причина е значимо да се изготви проект за бъдещето на Украйна като благтоденстваща и демократична страна членка на Европейски Съюз и износителка на зелена сила и високотехнологични артикули. " Тази конференция е за основаването на проект " Маршал " за 21-и век ", сподели Шолц. " Ангажиментът Украйна да стане членка на Европейски Съюз е едно от най-значимите геополитически решения на нашето време ", добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски, който приказва пред участниците във форума по видеовръзка, обаче предизвести, че Русия е унищожила над една трета от енергийната инфраструктура на страната му. Той добави, че Украйна към момента не е получила " даже един цент " от проект за бързо възобновяване на стойност общо 17 милиарда $.

Зеленски също по този начин прикани за интернационална поддръжка, с цел да успее Украйна да извърши бюджета си през идната година, съобщи Франс прес. " На тази конференция би трябвало да вземем решение, с цел да запълним дупката в украинския бюджетен недостиг през идната година ", сподели той. " Това е доста значима сума от 38 милиарда долара… това са заплатите на учителите, лекарите, това са обществени помощи, пенсии ", добави Зеленски.

Възстановяването на Украйна би трябвало да стартира макар че боевете не престават, сподели преди началото на конференцията украинският министър на общините и териториалното развиване Олексий Чернишов, съобщи ДПА. " Необходимо е нашата комунална, енергийна и жилищна система, да бъдат готови за идната зима, която идва доста скоро, и сега това е мъчно ", добави той.

Германската министърка на икономическото съдействие и развиване Свеня Шулце прикани за основаването на механизъм, който да принуди Русия да заплати за разноските по възобновяване на Украйна. " В момента няма интернационален закон, по силата на който това да е допустимо ", сподели тя преди началото на конференцията.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР