За съжаление изпратихме в последния му път един достоен наш

...
За съжаление изпратихме в последния му път един достоен наш
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, но се занимават с престъпна дейност

За страдание изпратихме в последния му път един заслужен наш чиновник. Това сподели служебният министър Иван Демерджиев пред публицисти след поклонението пред починалия служител на реда в родния му град. " Той извърши дълга си “.

Извършителите са арестувани, работи се с тях интензивно от турска страна, добави Демерджиев. " Имаме увещание от тях, че следствието е напреднало и доста скоро ще имаме отговори на всички въпроси. Изключителна изродщина, по никакъв различен метод не мога да опиша това, което е станало. Човешко създание не може да подходи по метода, по който е подходено по отношение на служителя на реда. “

Не мога да се съглася, с рецензиите, които се насочат към управлението на Министерство на вътрешните работи, съобщи Демерджиев. " Аз заварих " Гранична полиция “ в извънредно тежко състояние. Дойдох тук, с цел да покажа, че ситуацията е тежко и би трябвало да се оправим с него. В последните години никой министър на вътрешните работи не е стоял толкоз близо до чиновниците си, с цел да бъдат решени техните проблеми. Не може проблеми, създавани през последните 10 година - с понижаване щата на " Гранична полиция “, с построяването на едно бутафорно оборудване, със систематичното пренебрегване на техническото застраховане на тези хора, да се придвижва върху настоящото управление, което от първия си ден направи поредност дейности, с цел да се възвърне и да се поправи, както щата, по този начин и оборудванията, които обезпечават живота и здравето на хората, които обезпечават отбраната на държавната граница. Така че за мен са напълно неуместни тези рецензии “.

Задържаните са турски жители, в огромна степен е ясно какво тъкмо са създали и какви са били претекстовете да го създадат, само че защото е следствена загадка, не мога да споделя на този стадий, добави вътрешният министър.

Убийството е осъществено от турска територия, а гилзите, които са открити от българска страна са от автомат " Калашников “, с който е отвърнал военнослужещият на стрелбата от турска територия, изясни Демерджиев. " Фаталните изстрели са пристигнали от турска територия, създадени са с ловна пушка “.

Има опция двамата турски жители да бъдат екстрадирани, само че това зависи от турските управляващи, сподели Демерджиев. " Има формирани наказателни производства и в Турция, и в България, имам вяра че прокуратурата ще направи такова искане и турските управляващи ще се произнесат по него “.

" Двамата арестувани за убийството на служител на реда Петър Бъчваров край Елхово се занимават с незаконна активност, само че тя не е каналджийство, нито трафик на дрога. Покойният еднообразен бе награден посмъртно с почетен знак на Министерство на вътрешните работи трета степен.

Демерджиев удостовери, че задържаните са братя. " Не са желали да минат през браздата, чакали са други свои жертви ", сподели още министърът. Но не даде повече детайлности, защото те към момента са следствена загадка. Такава били и претекстовете за дейностите на нападателите, въпреки че те към този момент били съвсем изцяло изяснени.

" Двамата са се занимавали с незаконна активност. Извършвали са закононарушения във връзка с мигранти и в един миг са решили, че някой им пречи на това “, в умозаключение сподели Демерджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР