За съжаление голяма част от производителите на млечни продукти добавят

...
За съжаление голяма част от производителите на млечни продукти добавят
Коментари Харесай

Как да разберете дали маслото е истинско

За страдание огромна част от производителите на млечни артикули прибавят растителни мазнини и други добавки към маслото, с цел да понижат индустриалните разноски. Има няколко елементарни метода да различите натуралното масло от нискокачествения артикул. Ще ви срещнем и с един елементарен трик, който може да приложите вкъщи.

Ето на какво би трябвало да обърнете внимание при избора на масло:

1.Обърнете внимание на опаковката

Разгледайте добре опаковката на продукта и най-много написаното на нея. Производителят няма право да дава погрешна информация за продукта. Съдържанието на мазнини би трябвало да бъде над 60%. Ако в състава е посочено растително масло, по-добре се откажете от покупката.

2. Обърнете внимание на периода на валидност

Дългият период на валидност също сигнализира за нередности: без съществуването на консерванти не може да се подсигурява дълъг период на валидност на маслото.

3. Прост трик за инспекция качеството на маслото вкъщи

Натуралното масло резервира формата си при стайна температура. То омеква, само че не се разтича за разлика от растителното.

В тигана качественото масло се топи отмерено. Продуктът с обилие от млечна суроватка и липса на растителни мазнини образува белезникава пяна на повърхността си по време на размразяване.

4. Обърнете внимание на цената

Обърнете внимание и на цената на маслото, макар че тя не всеки път дава отговор на неговото качество.

За приготвянето на 1 кг качествено масло са нужни 20 литра пълномаслено мляко.

Ниската цена на натуралното масло със наличие на 80% мазнини е сигнал, че нещо не е наред с продукта. Не пестете за сметка на здравето си и бъдете деликатни при избора на масло.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР